Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τα ξεχασμένα παιδιά της «Γραμμής Σκανδάλης»

the roots web banners 06

Τα ξεχασμένα παιδιά της «Γραμμής Σκανδάλης»
02.10.2023 | 21:18

Τα ξεχασμένα παιδιά της «Γραμμής Σκανδάλης»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Η σχολική χρονιά, ως γνωστόν στη Λήμνο ξεκίνησε άτσαλα σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των μαθητών. Γραφειοκρατικές διαδικασίες, στείρες, δύσκαμπτες και δαιδαλώδεις, για άλλη μια φορά στάθηκαν εμπόδιο στην έγκαιρη διευθέτηση του ζητήματος της μεταφοράς, έτσι ώστε όλα να είναι λυμένα στο πρώτο κουδούνι. 

Μετά τις πρώτες αναταράξεις, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μερικώς. Οι μέρες περνούσαν, σε λίγο θα συμπληρώσουμε έναν μήνα από την έναρξη των σχολείων, θα πίστευε κανείς ότι πια το θέμα έχει οριστικά επιλυθεί. 

Όμως τις τελευταίες μέρες, τα παράπονα γονέων από τα τα χωριά της λεγόμενης «Γραμμής Σκανδάλης», άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Το πρόβλημα δεν έχει διευθετηθεί, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι ίδιοι οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο. Οι ώρες του μαθήματος λίγες ακόμη, έτσι οι γονείς βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους. 

Μάλιστα, υπάρχει οικογένεια που λόγω αδυναμίας μεταφοράς δεν έστειλε καθόλου έως τώρα το παιδί στο νηπιαγωγείο. Ξεκίνησαν να το μεταφέρουν αυτές τις ημέρες, αλλάζοντας το καθημερινό πρόγραμμα στην εργασία τους, καθώς έβλεπαν ότι η κατάσταση τραβάει εις μάκρος.

Επικοινωνήσαμε πριν λίγο με τον Έπαρχο, Άγγελο Βλάττα Λαμπρινό που γνωρίζει το θέμα και ζητήσαμε να μάθουμε λεπτομέρειες.

Όπως μας είπε ο κ. Βλάττας «Σήμερα εκκίνησε ο 4ος Διαγωνισμός, μέχρι την Παρασκευή θα ανοιχτούν οι προσφορές (ελπίζω να υπάρξουν). Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, την Τρίτη μετά τις εκλογές που θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, τα παιδιά θα μεταφερθούν κανονικά». 

Αναμένουμε…

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel