Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το Φεστιβάλ Τοπικού Γαστρονομικού & Οινικού πολιτισμού, έριξε αυλαία το Σάββατο με γευσιγνωσία και ξενάγηση κρασιού

the roots web banners 06

Το Φεστιβάλ Τοπικού Γαστρονομικού & Οινικού πολιτισμού, έριξε αυλαία το Σάββατο με γευσιγνωσία και ξενάγηση κρασιού
20.11.2023 | 20:06

Το Φεστιβάλ Τοπικού Γαστρονομικού & Οινικού πολιτισμού, έριξε αυλαία το Σάββατο με γευσιγνωσία και ξενάγηση κρασιού

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ένα Φεστιβάλ Γαστρονομικού και Οινικού Πολιτισμού που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να ρίχνει αυλαία, παρά με μια γευσιγνωσία οίνου, πολύ περισσότερο αν το Φεστιβάλ λαμβάνει χώρα, στο νησί του οίνου, την Λήμνο.

Αυτό ακριβώς έγινε στο ξενοδοχείο Grand Patelli, το Σάββατο, με την  Ελευθερία Κωνσταντάρα και το Límnos Wine Trails να επιμελούνται την Οινογνωσία και τον σεφ Χρόνη Πούλιο τα πιάτα με ντόπια προϊόντα, που συνόδευαν το κάθε απόσταγμα.

Το εγχείρημα σημείωσε επιτυχία, αφού, όλες οι θέσεις καλύφθηκαν και με το παραπάνω. 

Θυμίζουμε, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού διοργάνωσε στην Λήμνο σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου το Φεστιβάλ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. 

Σήμερα το πρωί φιλοξενούμενος του Fm 100, ήταν ο κ. Κώστας Γκατζιώνης, Προέδρος του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λήμνου, ο οποίος μας μίλησε για το Φεστιβάλ, αλλά και για την εξέλιξη του Τμήματος καθώς και για την προσπάθεια εδραίωσής του με τη δημιουργία ενός δεύτερου τμήματος, επιδίωξη που δεν θεωρείται πια ουτοπική. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το