Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι αγρότες Λήμνου κρατούν κλειστές τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού
facebook seminaria
Οι αγρότες Λήμνου κρατούν κλειστές τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού
17.02.2014 | 11:01

Οι αγρότες Λήμνου κρατούν κλειστές τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

 

Προς το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων κατευθύνονται αυτή την ώρα εκπρόσωποι των αγροτών για να κλείσουν την υπηρεσία.

Νωρίς το πρωί, κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Λήμνου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και πάλι.

Οι αγρότες αμέσως μετά θα κλείσουν και το ΙΚΑ.

Στόχος τους, για σήμερα είναι να μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Κλειστή και η Λεωφόρος Δημοκρατίας στο ύψος του Επαρχείου.

Update

Eπιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Γιάννη Μανιάτης, απέστειλε σήμερα, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Η επιστολή αναφέρει:

                                                                                 

            "κ. Υπουργέ

Μέσα στα γενικότερα προβλήματα των αγροτών και την διεκδίκηση των αιτημάτων τους, θέλουμε για μια ακόμη φορά να επιστήσουμε την προσοχή σας, στο τεράστιο πρόβλημα των καταστροφών της παραγωγής αλλά και του περιβάλλοντος, από τα αγριοκούνελα στη Λήμνο.

Για το πρόβλημα αυτό, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αποτελεσματική ενέργεια, εκτός από τα ατελέσφορα μέτρα της περιορισμένης επιδότησης του κυνηγιού και τις ερευνητικές εργασίες, για την χρήση παγίδων.

Ο Δήμος Λήμνου έχει καταθέσει έγκαιρα πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση, για την επίλυση του προβλήματος, η οποία προκλητικά αγνοήθηκε από τις αρμόδιες αρχές και τον ΕΛΓΑ.

Η ένταση του προβλήματος είναι τέτοια που οδηγεί σε καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, επιδεινώνει τα ήδη τεράστια προβλήματα των αγροτών, ερημοποιεί την εύφορη γη της Λήμνου και καταστρέφει κάθε μελλοντική προοπτική ανάπτυξης.

Σας καλούμε επιτέλους να ασχοληθείτε σοβαρά με το πρόβλημα, να κινητοποιήσετε τις υπηρεσίες σας και να διαθέσετε τους απαιτούμενους πόρους και μέσα για την αντιμετώπιση του.

Ο Δήμος Λήμνου συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών για τα ζωτικά και δίκαια αιτήματα τους και απαιτεί από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

 

Αλληλλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών Λήμνου και οι νοσοκομιακοί ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρο Υγείας Λήμνου

Ακολουθεί η ανακοίνωση:   

"Οι νοσοκομειακοί ιατροί του Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου δηλώνουν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των αγροτών της Λήμνου που γίνεται στα πλαίσια του πανελλαδικού ξεσηκωμού της αγροτιάς.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λήμνου αποτελούν το μεγαλύτερο και το πιο παραγωγικό κομμάτι του πληθυσμού του νησιού. Είναι το ουσιαστικό στήριγμα οποιασδήποτε άλλης οικονομικής δραστηριότητας στο νησί (τουρισμός, μεταποιητική βιοτεχνία, οινοποιία, παροχή υπηρεσιών κά). Η αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα είναι ο κυριότερος λόγος ύπαρξης των κρατικών υπηρεσιών στο νησί.


Αυτοί οι συμπολίτες μας έχουν γίνει, εδώ και δεκαετίες, έρμαια των τραπεζών, των μεγάλων μονοπωλίων (που ασχολούνται με τους σπόρους, τα λιπάσματα, τις ζωοτροφές) αλλά και των κυβερνήσεων που με τις πολιτικές τους τους κατέστησαν βορά στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Τα δίκαια αιτήματά τους συνοψίζονται στα εξής:


1) Μείωση του κόστους παραγωγής
2) Ανάσχεση της φοροεπιδρομής που δέχονται
3) Προστασία από φυσικές καταστροφές (κουνέλια κλπ)
4) Σχολεία για τα παιδιά τους, που στα περισσότερα χωριά βρίσκονται αποκλεισμένα από τη δημόσια εκπαίδευση
5) Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους, με στελεχωμένες και σύγχρονες δομές.
Τα αιτήματα αυτά τα συνυπογράφουμε και οι νοσοκομειακοί γιατροί και θα είμαστε μαζί τους και στα μπλόκα και όπου αλλού χρειαστεί".

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018