Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Την Κυριακή 3/12 η εκδρομή του Συλλόγου της Αγίας Σοφίας στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto

the roots web banners 06

Την Κυριακή 3/12 η εκδρομή του Συλλόγου της Αγίας Σοφίας στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto
29.11.2023 | 20:08

Την Κυριακή 3/12 η εκδρομή του Συλλόγου της Αγίας Σοφίας στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Ο σύλλογός της Αγίας Σοφίας Λήμνου, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023.

Το πρόγραμμα της εκδρομής

Αναχώρηση ώρα 7.30 π.μ. από την Πλατεία Ομονοίας (μπροστά στο Hondos Center) και 7.45 π.μ. από τον κόμβο Νέας Φιλαδέλφειας της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας (Παλαιά Ρενώ/νυν Σκλαβενίτης, στη στάση λεωφορείων).

Πρώτη στάση, η Αμφίκλεια στους πρόποδες του Παρνασσού για καφέ και επίσκεψη στα Μουσεία Άρτου & Επαγγελμάτων. Περνώντας από χωριά της Φωκίδας άφιξη στη Γραβιά με το ιστορικό Χάνι της και κατεύθυνση προς το  51ο χλμ της Ε.Ο. Λαμίας–Άμφισσας όπου βρίσκεται το Μεταλλευτικό Πάρκο.

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας–Vagonetto, είναι το μοναδικό στο είδος του στον ελληνικό χώρο. 

Στην  περιήγησή τους στο Πάρκο, οι εκδρομείς θα γνωρίσουν βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης και επεξεργασίας του βωξίτη. 

Θα διασχίσουν τη Στοά 850 του μεταλλείου με το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι για να μάθουν με τρόπο βιωματικό, όχι μόνο τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων.

Επιστροφή στη Γραβιά για το μεσημεριανό γεύμα σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής με παραδοσιακές γεύσεις (έξοδα ατομικά).

Επιστροφή στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το