Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Εκδήλωση από την Ο.Λ.Σ.Υ, προς τιμήν του Άη Στράτη

banner roots

Εκδήλωση από την Ο.Λ.Σ.Υ, προς τιμήν του Άη Στράτη
28.02.2014 | 21:10

Εκδήλωση από την Ο.Λ.Σ.Υ, προς τιμήν του Άη Στράτη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 

Σε μια εποχή στην οποία η έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας στη χώρα, είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων, στα πλαίσια εκδήλωσης που προετοιμάζει, μεταξύ άλλων, θα φωτίσει επιστημονικά το γεγονός του μεγάλου σεισμού των 7,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που σημειώθηκε το 1968, στον Άη Στράτη, ενεργοποιώντας το ρήγμα της Ανατολίας.

Ο καταστροφικός σεισμός, όπως είναι γνωστό, άλλαξε το ρου της ιστορίας για τον Άγιο Ευστράτιο. Τα περισσότερα κτίσματα στο γειτονικό Άη Στράτη καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η ανοικοδόμηση του οικισμού.

Ο οικισμός εγκαταλείφθηκε και ο Άη Στράτης, με βίαιο τρόπο άλλαξε σελίδα...

Το θέμα θα αναπτυχθεί από τον κ. Ευθύμη Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στα πλαίσια αυτής της πολυσχιδής εκδήλωσης, την οποία διοργανώνει η Ο.Λ.Σ.Υ.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου, στις 11 η ώρα το πρωί, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Το πρόγραμμα και η θεματολογία της εκδήλωσης, εκτός από την παρουσίαση του κ. Λέκκα, θα περιλαμβάνει:

Σύντομη εισαγωγή για το ρόλο και τη δράση της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων. Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αντώνης Καραγιάννης.

θα ακολουθήσει εισαγωγική ομιλία για τον Άγιο Ευστράτιο, απο τον απερχόμενο και για πολλά χρόνια Δήμαρχο και παλιότερα πρόεδρο της κοινότητας, Χαράλαμπο Μακρή.

Την ενότητα με τίτλο "Ο Άγιος Ευστράτιος ως τόπος εξορίας", θα παρουσιάσει ο γνωστός αναλυτής εκλογικών αποτελεσμάτων και πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ηλίας Νικολακόπουλος, καθώς και ο κ. Χαρίλαος Σισμάνης, μέλη και οι δύο του Δ.Σ του Μουσείου Εξορίστων Αη Στράτη.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του πρότζεκτ "Άη Στράτης, Πράσινο νησί" καθώς και ομιλία με θέμα "Ο Άγιος Ευστράτιος ως τουριστικός προορισμός".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας, στο φουαγιέ του Μουσείου, αλλά και προβολή βίντεο, με τα αξιοθέατα του νησιού, στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας.

Δ.Β

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το