Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Αγώνας Volley αυτή την ώρα στο «Νίκος Σαμαράς» με τη Λήμνο να αντιμετωπίζει τον ιστορικό Ηρακλή

banner roots

Αγώνας Volley αυτή την ώρα στο «Νίκος Σαμαράς» με τη Λήμνο να αντιμετωπίζει τον ιστορικό Ηρακλή
01.03.2014 | 19:35

Αγώνας Volley αυτή την ώρα στο «Νίκος Σαμαράς» με τη Λήμνο να αντιμετωπίζει τον ιστορικό Ηρακλή

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος
Την ιστορική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καλείτε να αντιμετωπίσει, αυτή την ώρα στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», η ανδρική ομάδα του Λήμνος Sports Club.
 
Τον αγώνας της 18η αγωνιστική, του Πρωταθλήματος της Α2, σφύριξαν οι διαιτητές, Μπουγιούκας και Παπαδόπουλος.
Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας Volley του Ηρακλή, iraklisvolley.gr
 
“Ο ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1908, αλλά για την ακρίβεια το 1896, σε περίοδο Τουρκοκρατίας. Οι ιδρυτές του αποφάσισαν, για αυτόν τον λόγο, να δώσουν στον Σύλλογο τα χρώματα της σημαίας, γι' αυτό και πήρε τα γαλανόλευκα χρώματα, με σκοπό να θυμίζει σε όλους την επιθυμία για ελευθερία και ανεξαρτησία.
 
Μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας με τους 2ους Βαλκανικούς Πολέμους, ο Ηρακλής έγινε αμέσως ένας από τους πιο ισχυρούς Αθλητικούς Συλλόγους της Ελλάδας και ανέπτυξε το Βόλεϊ ως ένα από τα πρώτα του αθλήματα πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ κατόπιν ήταν πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους.
 
Το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγινε το 1968 και ο ΗΡΑΚΛΗΣ, πέρα από τις δικές του επιτυχίες, μπόρεσε να τροφοδοτήσει με αθλητές του τις Εθνικές μας Ομάδες. Λόγω του «Αθηνοκεντρικού» συστήματος διεξαγωγής ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχασε αρκετά Πρωταθλήματα.
 
Από το 1987 ο ΗΡΑΚΛΗΣ είχε θετική παρουσία και στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, αλλά από το 1997 κατάφερε, χάρη σε μία οργανωμένη προσπάθεια, να κάνει το μεγάλο «άλμα», παίζοντας σε τρεις διαδοχικούς τελικούς Πρωταθλήματος, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος το 2000 και τελικά γιορτάζοντας το «νταμπλ», δηλαδή την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, αλλά και της Τρίτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Champions League που έγινε στο Οπόλε της Πολωνίας το 2002.
 
Το 2003 ο ΗΡΑΚΛΗΣ κατέλαβε την δεύτερη θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος της Α1. Έκτοτε η "κυανόλευκη αρμάδα" του βόλεϊ συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το 2004 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας στην Ορεστιάδα του Ολυμπιακού στον τελικό, ενώ συμμετείχε σε ένα ακόμη φάιναλ φορ Champions League, αυτό του Μπέλγκοροντ όπου και κατέκτησε τη 4η θέση.
 
Με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005, ένας ακόμη τίτλος για τον "Γηραιό", καθώς κατέκτησε στη Λάρισα τον "Σούπερ Καπ" κόντρα στον πρωταθλητή της περασμένης περιόδου, Παναθηναϊκό. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατέκτησε την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο του Champions League και προκρίθηκε απευθείας στο "φάιναλ φορ" του θεσμού,  αναλαμβάνοντας  την ευθύνη να διοργανώσει την τελική φάση στη Θεσσαλονίκη, στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας (PAOK SPORTS ARENA), στις 26 και 27 Μαρτίου 2005. Εκεί ο ΗΡΑΚΛΗΣ απέκλεισε στον ημιτελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ αλλά στον τελικό γνώρισε την ήττα από τη Γαλλική Τουρ με 3-1 κατακτώντας τη δεύτερη θέση.  
 
Λίγες ημέρες αργότερα το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν ήρθε στο Ρέθυμνο, στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος όπου οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 3-0 σετ.  Το τρίτο τρόπαιο της χρονιάς ήρθε στο κλειστό του Ευόσμου και στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί όπου ο Ηρακλής Central Gas τερμάτισε αήττητος και με 3-0 συνολικά νίκες επί του Ολυμπιακού κατέκτησε το δεύτερο «νταμπλ» της ιστορίας του.
 
Εξίσου θεαματική ήταν η πορεία του Ηρακλή και την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 ξεκινώντας με τη κατάκτηση του Σούπερ Καπ στη Λαμία. Για τέταρτη φορά στην ιστορία της η κυανόλευκη ομάδα εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη παρουσία της στο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης αποκλείοντας στον πρώτη ημιτελικό με 3-2 τη Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ.
 
Στο μεγάλο τελικό ο Ηρακλής γνωρίζει την ήττα με 3-1 από τη Σίσλει Τρεβίζο μέσα στη Ρώμη και σκαρφαλώνει στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης. Την απώλεια της πρώτης θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ θα γλυκάνει μία εβδομάδα αργότερα η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Αμαλιάδα όπου ο Ηρακλής θα νικήσει με 3-0 τον Παναθηναϊκό.
 
Εκείνη τη χρονιά ο Ηρακλής με μία νίκη και τρεις ήττες στη σειρά των πλέιο οφ του πρωταθλήματος θα χάσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο η κυανόλευκη ομάδα είχε εξασφαλίσει ήδη τη παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2006-2007.
 
Πρόκειται για σεζόν που διοίκηση και τεχνική ηγεσία θα πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν σε μία βαθιά ανανέωση. Εκείνη τη χρονιά ο Ηρακλής δεν θα καταφέρει να προχωρήσει στην επόμενη φάση των ομίλων του Champions League και ρίχνει αποκλειστικά το βάρος στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι στη κανονική διάρκεια τερμάτισε τρίτος.  
 
Κόντρα στα προγνωστικά τεχνική ηγεσία και παίκτες κατορθώνουν να σπάσουν αρχικά την έδρα του Ολυμπιακού και με τρεις νίκες στα τέσσερα παιχνίδια των ημιτελικών να προκριθούν στα τελικά του πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό. Ο Ηρακλής στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών θα σπάει το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού.
 
Ο επίλογος της αγωνιστικής περιόδου 2006-07 θα γραφτεί στο τέταρτο παιχνίδι εκεί που ο Ηρακλής μέσα στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο του, θα νικήσει τον Παναθηναϊκό με 3-2 και θα κατακτήσει τον τρίτο τίτλο πρωταθλήματος. Παράλληλα ως πρωταθλητής Ελλάδας εξασφαλίζει πανηγυρικά τη συμμετοχή του στο Champions League. Αυτός θα είναι συνολικά και ο 10ος τίτλος στην ιστορία της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή.
 
Η σεζόν 2007-2008 θα ξεκινήσει με μία μεγάλη απώλεια. Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών Αλέξανδρος Λεώνης που είχε συνδέσει το όνομα του με τους δέκα τίτλους του Γηραιού αναλαμβάνει χρέη Ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική Ανδρών. Ο αντικαταστάτης του στο κυανόλευκο πάγκο θα είναι ο Σουηδός Άντερς Κρίστιανσον που με το καλημέρα προσθέτει έναν ακόμα τίτλο στη κυανόλευκη συλλογή. Μέσα στο PAOK SPORTS ARENA ο Ηρακλής ως πρωταθλητής επιβεβαιώνει την ανωτερότητα κερδίζοντας το Σούπερ Καπ.
 
Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν επιτρέπουν στην ομάδα να προκριθεί στη δεύτερη φάση του Champions League και έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στις ελληνικές υποχρεώσεις. Ο αποκλεισμός από το τελικό του κυπέλλου Ελλάδας πεισμώνει τους κυανόλευκους που περνάνε στην αντεπίθεση. Στο πρώτο κιόλας παιχνίδι της σειράς των τελικών ο ΗΡΑΚΛΗΣ σπάει το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού και με τρεις σερί νίκες κατακτά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το τέταρτο συνολικά στην ιστορία του.
 
Με μικρές αλλαγές στο ρόστερ και νέο προπονητή τον Κώστα Αρσενιάδη ο Ηρακλής ρίχνεται φουριόζος στη μάχη τη σεζόν 2008-09 κατακτώντας στη Λάρισα το Σούπερ Καπ. 0ι εμφανίσεις του Γηραιού στο Champions League είναι εξαιρετικές ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα απογοητευτικές.
 
Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας και οι ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα οδηγούν τη διοίκηση στην αντικατάσταση του Αρσενιάδη με τον Φλάβιο Γκουλινέλι. Με εκπληκτικές εμφανίσεις στο Champions League ο Ηρακλής εξασφαλίζει την παρουσία του στο φάιναλ -4 της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην Πράγα.
 
Στον ημιτελικό ο Ηρακλής θα νικήσει τη Ρωσική Ίσκρα και θα προκριθεί στον τελικό. Σημαντικά προβλήματα τραυματισμού θα στερήσουν την ευκαιρία στον Ηρακλή να κοιτάξει στα μάτια την Ιταλική Τρεντίνο και τελικά να λυγίσει γνωρίζοντας την ήττα με 3-1. Για τρίτη φορά ο Ηρακλής θα τερματίσει στη δεύτερη τιμητική θέση της Ευρώπης. Στο ελληνικό πρωτάθλημα  ο Ηρακλής στα πλέι οφ θα αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό και τερματίσει στην 4η θέση.
 
Έτσι τη σεζόν 2009-10 ο Ηρακλής θα αγωνίζεται στο CEV Cup”.
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel