Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για την κινητοποίηση της Παρασκευής στο νοσοκομείο Λήμνου
achilladelis
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για την κινητοποίηση της Παρασκευής στο νοσοκομείο Λήμνου
04.03.2014 | 11:52

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για την κινητοποίηση της Παρασκευής στο νοσοκομείο Λήμνου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

"Στις 28 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο της Λήμνου πραγματοποιήθηκε το όνειρο κάθε ελεύθερου και προοδευτικού ανθρώπου, πραγματώθηκε ο φόβος κάθε αυταρχικού και συντηρητικού καθεστώτος", αναφέρει σε δελτίο τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου.

Και συνεχίζει:

"Οι πολίτες έπαιρναν τις αποφάσεις, οι πολιτικοί τις εκτελούσαν.

Τρία χρόνια μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις για την προστασία της Δημόσιας υγείας στο νησί, και αφού σε όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες της Λήμνου δεν έπαψαν να αγωνίζονται για Δημόσια Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνία, επετεύχθη η πρώτη λαϊκή νίκη απέναντι στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές.

Οι πολίτες της Λήμνου με ήθος υψηλό υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους. Κατάφεραν εφαρμόζοντας άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων, και με το θεσμικό τους αντιπρόσωπο, τον Δήμαρχο, στο ρόλο του εκπροσώπου-διαπραγματευτή, να σταματήσουν τη μετακίνηση ιατρών από τη Λήμνο στη Μυτιλήνη. Κατάφεραν να βάλουν φρένο στην υποβάθμιση και υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Λήμνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί, όπως ήταν παρών σε όλους τους αγώνες. Ήταν εκεί και με την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Γιάννη Ζερδελή, που αφορά στη μετακίνηση των γιατρών και στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου της Λήμνου".

Κερδήθηκε μια μάχη, ο πόλεμος όμως συνεχίζεται. Τα όπλα μας για την δημιουργία της κοινωνίας των πολιτών είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός, η οικολογία, ο σοσιαλισμός. Με αυτά θα τον κερδίσουμε. Γιατί είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους ότι οι λύσεις είναι μόνο πολιτικές.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018