Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις εμπορικές εκθέσεις «DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS» και « FOODEXPO GREECE»

banner roots

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις εμπορικές εκθέσεις «DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS» και « FOODEXPO GREECE»
10.03.2014 | 14:53

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις εμπορικές εκθέσεις «DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS» και « FOODEXPO GREECE»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με 30 και πλέον επιχειρήσεις και από τα μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Π.Β.Α. θα συμμετάσχει στις δύο κορυφαίες αμιγώς επαγγελματικές & καθαρά εμπορικές διεθνείς εκθέσεις τροφίμων & ποτών της χώρας (με ρητή απαγόρευση λιανικών πωλήσεων), που διοργανώνονται σχεδόν ταυτόχρονα στην Αθήνα:

α) τη "DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS" (14 – 16 Μαρτίου 2014, Εκθεσιακό Κέντρο "HELEXPO", Κηφισίας, Μαρούσι), που διοργανώνεται από τη "Δ.Ε.Θ. HELEXPO" και αποτελεί την αθηναϊκή προέκταση της γνωστής “DETROP Θεσσαλονίκης”, και 

β) τη "FOODEXPO GREECE" (15 – 17 Μαρτίου 2014, Εκθεσιακό Κέντρο "METROPOLITAN EXPO", Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), που διοργανώνεται από τη "FORUM Α.Ε." (διοργανώνει τις πολύ γνωστές και απολύτως επιτυχημένες “HO.RE.CA.” και “ARTOZA” επί πολλά συνεχή χρόνια).     

Μεγάλος χορηγός των δύο συμμετοχών της Π.Β.Α., είναι η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUESTARFERRIES”, ενώ αρωγός στο όλο εγχείρημα η ακτοπλοϊκή εταιρεία “NELLINES”.        

Οι δύο αυτές επαγγελματικές εκθέσεις, μαζί με τη “HORECA” & τη “DETROP Θεσσαλονίκης”, είναι οι μοναδικές Ελληνικές εκθέσεις τροφίμων & ποτών, που τηρουμένων των αναλογιών προσομοιάζουν με τις μεγάλες και αξιόπιστες εκθέσεις του εξωτερικού (όπως “ANUGA” Κολωνία, “SIAL” Παρισιού, κ.λπ.), αφού όλες οι άλλες εξειδικεύονται στη λιανική πώληση.

Με πολύ μεγάλες φιλοξενούμενες εμπορικές αποστολές – εισαγωγείς (hosted buyers) από το εξωτερικό (διαφορετικές η κάθε μία) και με τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες στο εσωτερικό που πραγματοποιούνται ευρέως επί μήνες (τηλεοπτικά spots στα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, ραδιοφωνικά spots σε αθηναϊκούς σταθμούς, έντυπα, socialmedia, διαδικτυακή διαφήμιση, εκτεταμένη χρήση call centers για την αξιοποίηση μεγάλης βάσης δεδομένων εξειδικευμένων επαγγελματιών του κλάδου, κ.α.), καθώς και της πολύχρονης εμπειρίας των διοργανωτών στη διοργάνωση καταξιωμένων εκθέσεων στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, διασφαλίζεται μεγάλη επισκεψιμότητα και αθρόα προσέλευση επαγγελματιών. 

Με δεδομένη δε τη βούληση πολλών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων & ποτών του Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχουν και στις δύο έναντι οικονομικής επιβάρυνσης, προκειμένου να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να επιτύχουν άμεσες εξαγωγικές συμφωνίες, η Π.Β.Α. αποφάσισε να οργανώσει και να συντονίσει τη μοναδική αυτή παρουσία, που αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση των προϊόντων των νησιών, υπό το moto: "Μία αποστολή – δύο εκθέσεις".

Το γεγονός της ταυτόχρονης διπλής παρουσίας συμβαίνει για πρώτη φορά, ενώ οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου, θα είναι οι μοναδικές από όλη την Ελλάδα, που υπό τη σκέπη ενός συντονιστικού αυτοδιοικητικού φορέα, θα βρίσκονται το ίδιο διάστημα και στα δύο μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα της χώρας. Εννοείται πως η φυσική παρουσία των επιχειρηματιών, στελεχών των επιχειρήσεων και εκπροσώπων τους, είναι απολύτως υποχρεωτική και στις δύο εκθέσεις.  

Στη “DETROPATHENS”, η συμμετοχή της Π.Β.Α. θα ακολουθεί τη μεθοδολογία που εφαρμόζει σε μόνιμη βάση στις εκθέσεις τροφίμων & ποτών που συμμετέχει ως συντονιστικός φορέας. Η κάθε επιχείρηση του Βορείου Αιγαίου, θα έχει στη διάθεσή της αποκλειστικά δικό της ατομικό χώρο, ο οποίος διασφαλίζει την απαραίτητη ανεξαρτησία – ιδιαιτερότητά της, προκειμένου παράλληλα με τα επιχειρησιακά ή προϊοντικά banners της, να εκθέτει τα προϊόντα και το έντυπο υλικό της, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα γευσιγνωστικές δοκιμές υψηλού επιπέδου προς τους εξειδικευμένους επισκέπτες της έκθεσης (Έλληνες και ξένους εμπόρους χονδρικής και λιανικής).

Στη “FOODEXPOGREECE”, η συμμετοχή της Π.Β.Α θα ακολουθεί διαφορετική λογική. Ακριβώς μπροστά από την αίθουσα των “B2B” συναντήσεων, θα βρίσκεται το προνομιακά τοποθετημένο ενιαίο stand του Βορείου Αιγαίου, στο οποίο θα φιλοξενούνται και θα εκτίθενται τα προϊόντα των επιχειρήσεων με διάταξη ανά νησί, χωρίς ενδιάμεσα διαχωριστικά panels. Την επιμέλεια και τη φροντίδα του περιπτέρου, θα έχουν τα στελέχη της Π.Β.Α., ώστε οι επιχειρηματίες απερίσπαστοι να έχουν την άνεση και τη δυνατότητα να συναντηθούν κατόπιν προσυμφωνημένων και προγραμματισμένων ραντεβού με τους 100 και πλέον ξένους εισαγωγείς που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση (από Αμερική, Ρωσία και Ευρώπη). 

Στις δύο ταυτόχρονες συμμετοχές, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επιτευχθούν οι τρεις βασικοί στόχοι της Π.Β.Α. και των επιχειρήσεων, που είναι: α) οι όσο το δυνατόν περισσότερες  εξαγωγικές συμφωνίες από τις τοπικές επιχειρήσεις, γεγονός που θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής, β) η προώθηση των “brandnames” των συμμετεχόντων, ώστε να αποκτά ουσία και πραγματικό νόημα η κάθε επιχειρηματική παρουσία στην έκθεση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός επαγγελματίας αγοραστής (Έλληνας και ξένος) με τις εξαγωγικές – τυποποιητικές φίρμες, και γ) η καθιέρωση και προώθηση της παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής και των ιδιαίτερων παραδοσιακών προϊόντων της σε σύνολο (ελιές & ελαιόλαδα, οίνοι, αποστάγματα & λικέρ, ζυμαρικά, τυροκομικά, αλίπαστα, αρτοποιήματα – παξιμάδια, μελισσοκομικά, εδέσματα & γλυκίσματα, κ.α.).

Η Π.Β.Α. προσκαλεί τους νησιώτες επαγγελματίες (εμπόρους χονδρικής και λιανικής, αλλά και εξαγωγείς ελληνικών προϊόντων) από το Βόρειο Αιγαίο που κατοικούν στην Αθήνα, να επισκεφθούν τις δύο εκθέσεις και να διαπραγματευτούν με τους επιχειρηματίες – παραγωγούς για την προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων από την ιδιαίτερη πατρίδα τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.  

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel