Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου: Το σύνθημα είναι «Η υγεία μου, το δικαίωμά μου»

the roots web banners 06

Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου: Το σύνθημα είναι «Η υγεία μου, το δικαίωμά μου»
08.04.2024 | 09:33

Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου: Το σύνθημα είναι «Η υγεία μου, το δικαίωμά μου»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου υπενθυμίζει ότι η υγεία είναι η ύψιστη προτεραιότητα και το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε.

Φέτος, το κεντρικό σύνθημα είναι «Η υγεία μου, το δικαίωμά μου», για να υποστηρίξει το δικαίωμα κάθε ατόμου, οπουδήποτε, να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, χωρίς διακρίσεις.  Επικεντρώνεται στην καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.), επιδιώκει την ενεργοποίηση όλων - πολιτείας και πολιτών-, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και την αποδοτικότερη αξιοποίηση του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού που διαθέτει η χώρα μας.

Ο Π.Ι.Σ. καλεί την Πολιτεία να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς για μία λειτουργική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να στηρίξει το Ε.Σ.Υ. με προσλήψεις και κίνητρα, να αναβαθμίσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και να εξασφαλίσει ότι κάθε πολίτης της Ελλάδας είναι ένας πολίτης της Ευρώπης, με απρόσκοπτη πρόσβαση σε κάθε καινοτόμα θεραπεία. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel