Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΕΠΑΛ Μούδρου: Εκπαιδευτική δράση εξερεύνησης στη χλωρίδα του χωριού

the roots web banners 06

ΕΠΑΛ Μούδρου: Εκπαιδευτική δράση εξερεύνησης στη χλωρίδα του χωριού
10.10.2024 | 20:35

ΕΠΑΛ Μούδρου: Εκπαιδευτική δράση εξερεύνησης στη χλωρίδα του χωριού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Β’ τάξη του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, του ΕΠΑΛ Μούδρου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Φυτική Παραγωγή», πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική δράση εξερεύνησης της φυσικής χλωρίδας της περιοχής του Μούδρου με την εκπαιδευτικό Κολιού Μαρία.

Οι μαθητές ακολούθησαν τη διαδρομή από το ΕΠΑΛ Μούδρου έως το λιμάνι, έχοντας την ευκαιρία να παρατηρήσουν με προσοχή τα φυτά που συνάντησαν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά των τοπικών ειδών και τη σημασία τους για το οικοσύστημα.

Μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία, οι μαθητές ενίσχυσαν τις γνώσεις τους στη φυτική παραγωγή και αντιλήφθηκαν καλύτερα τη σύνδεση του τοπικού περιβάλλοντος με τη γεωργία. Το ενδιαφέρον των μαθητών για την τοπική χλωρίδα ενισχύθηκε, ενώ η δράση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για την κατανόηση της αλληλεπίδρασης ανθρώπου και φύσης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel