Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ιερώνυμο Σχίζα, τον Υπεύθυνο του Μητροπολιτικού Γραφείου, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Αλεξανδρόπουλο, καθώς και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Λάδη. Συμμετείχαν επίσης οι Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι διδάσκουν τη μουσική τέχνη στους συμμετέχοντες στο Τμήμα.
Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας να προσφέρει δωρεάν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στους φιλόμουσους του τόπου μας, οι οποίοι θα έχουν και τη δυνατότητα, σε βάθος χρόνου, να διακονήσουν στα αναλόγια των ιερών ναών της Μητρόπολης.
Ιδιαίτερα επαίνεσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη φιλότιμη διάθεση και το ζήλο τους να ασχοληθούν με την τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής.
Η τελετή έκλεισε με την πατρική ευλογία του Μητροπολίτη προς τους διδάσκοντες και τους μαθητές.

























