Η απόφαση της αποχής από τις εκλογές πάρθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς το τελευταίο δίμηνο το νησί έχει μένει χωρίς γιατρό με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία ενός ολόκληρου νησιού.
Αξίζει να σημειωθεί πως το αγροτικό ιατρείο του νησιού από σήμερα παραμένει κλειστό, αφού ο νοσοκόμος που το λειτουργεί θα βρίσκεται σε κανονική άδεια.
«Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και κινδυνεύει να πεθάνει κάποιος από ασήμαντη αιτία, λόγω έλλειψης γιατρού. Ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, βρέφη και μικρά παιδιά, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και κάτοικοι με σοβαρές χρόνιες ασθένειες, έχουν μείνει μόνοι και αβοήθητοι. Η αποχή μας από τις εκλογές είναι το μόνο που μας έχει απομείνει, μήπως αυτό τους ταρακουνήσει και μας στείλουν γιατρό», τονίζει ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής.
«Οι μνημονιακές πολιτικές και οι οριζόντιες εφαρμογές των νόμων που δεν λαμβάνουν υπόψη τα προβλήματα των μικρών ακριτικών νησιών, απογύμνωσαν από κάθε θεσμικό και οικονομικό κίνητρο τους ιατρούς των πολυδύναμων αγροτικών ιατρών και το αποτέλεσμα το ζούμε καθημερινά. Έχοντας την αγωνία του θανάτου καθημερινά πάνω από το κεφάλι μας» καταλήγει.