Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παράταση προθεσμιών απογραφής σημείων υδροληψίας και αδειοδότησης χρήσεων νερού.
afoi poriazi
Παράταση προθεσμιών απογραφής σημείων υδροληψίας και αδειοδότησης χρήσεων νερού.
15.05.2014 | 17:34

Παράταση προθεσμιών απογραφής σημείων υδροληψίας και αδειοδότησης χρήσεων νερού.

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Από τον Δήμο Λήμνου ανακοινώνεται ότι  με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, χορηγήθηκε παράταση μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2014, για την δήλωση σημείων υδροληψίας  (πηγαδιών – γεωτρήσεων – ιδιόκτητων πηγών),  ενώ μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2015 οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να έχουν προβεί σε υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της σχετικής άδειας χρήσης νερού για τα ενεργά σημεία υδροληψίας.

Για την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων σας υπενθυμίζουμε την αρχική ανακοίνωση η οποία αναφερόταν στην υποχρεωτική  δήλωση όλων των σημείων υδροληψίας, προκειμένου αυτά να καταγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αριθ.1450026/10.01.2014.

Η Δήλωση αφορά  τόσο τα ενεργά σημεία υδροληψίας όσο και τα ανενεργά, δηλαδή αυτά που δεν χρησιμοποιούνται αλλά οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να τα διατηρούν για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση ή ακόμα και ως διακοσμητικά στοιχεία, όπως παλιά πέτρινα πηγάδια σε αυλές σπιτιών, 

Επίσης η υποχρέωση της δήλωσης αφορά και τους ιδιοκτήτες ή χρήστες πηγαδιών – γεωτρήσεων – πηγών είτε είναι ενεργές  είτε όχι και των οποίων η διάνοιξη έγινε με άδεια που εκδόθηκε πριν τις 20-12-2005  και δεν έχουν δηλωθεί μέχρι την 14-1-2014,   ανεξάρτητα αν  η άδεια τους χρήσης νερού είναι σε ισχύ.

Η αίτηση για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πολύ απλή, καθώς αυτό που απαιτείται είναι η κατάθεση μίας μόνο αίτησης-δήλωσης με την συμπλήρωση των στοιχείων  σε ειδικό έντυπο, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν από τις παρακάτω αναφερόμενες  υπηρεσίες του Δήμου ή να εκτυπώσουν  από το siteτου Δήμου Λήμνου, χωρίς να απαιτούνται  επιπλέον  δικαιολογητικά.

Ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις και τις προωθεί στην Δνση υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Λέσβου, η οποία με την σειρά της θα αποστείλει στους ενδιαφερόμενους το σχετικό πιστοποιητικό εγγραφής και το οποίο αποτελεί  απαραίτητο δικαιολογητικό  για την έκδοση άδειας χρήσης νερού.

Επισημαίνετε ότι,  η αίτηση-δήλωση αφορά μόνο στην εγγραφή του υδροληπτικού σημείου στο ΕΜΣΥ και δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση αίτηση για την έκδοση άδειας χρήσης νερού .

Εκτός του προαναφερθέντος η δήλωση είναι δεσμευτική καθώς αν  δεν γίνει, δεν θα είναι δυνατή η σύνταξη συμβολαίων του ακινήτου εντός του οποίου βρίσκεται το σημείο υδροληψίας.

Οι αιτήσεις & δηλώσεις για την Δ.Ε, Μύρινας μπορούν να κατατίθενται στην Δνση Περιβάλλοντος  του Δήμου (Παπουτσίδειο κτήριο- 1ος όροφος - γραφείο 01) και για τις λοιπές Δημοτικές Ενότητες στα  πρώην Δημαρχεία καθώς και στο ΚΕΠ Κοντοπουλίου.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018