Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η «Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου» για το αποτέλεσμα των εκλογών
afoi poriazi
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου» για το αποτέλεσμα των εκλογών
20.05.2014 | 09:22

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου» για το αποτέλεσμα των εκλογών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση», για τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει:

«Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΗΜΝΟΥ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί του, ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο της Λήμνου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Καλούμε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του κόμματος και της ΚΝΕ, με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα να ριχτούν στη μάχη αυτή την εβδομάδα σπίτι το σπίτι, χώρο δουλειάς και γειτονιά, για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή στις ευρωεκλογές.

Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο μήνυμα το αποτέλεσμα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ στις 13 περιφέρειες της χώρας όπου συγκεντρώνουν το 9% περίπου των ψήφων, αλλά και στην πλειοψηφία των δήμων  που εκφράζεται με την παρουσία εκατοντάδων δημοτικών συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια και φτάνει μέχρι και τη διεκδίκηση της πλειοψηφίας των δημοτικών διοικήσεων στον β’ γύρο, για τέσσερις Δήμους της χώρας.

Θετικό είναι και το αποτέλεσμα της αύξησης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε ψήφους και ποσοστά για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, (12,7% από 11,7%), καθώς και της αύξησης σε ψήφους και ποσοστά για το Δήμο Λήμνου (7,9% από 5,3% στις προηγούμενες εκλογές).

Ευχαριστούμε τους κατοίκους του Κάσπακα που ανέδειξαν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ για την Περιφέρεια σε πρώτη δύναμη και αυξημένη (243 ψήφους και ποσοστό 50%) και για το Δήμο επίσης αυξημένη κατά 40 ψήφους, αλλά και σε ποσοστά.

Θεωρούμε το αποτέλεσμα της απώλειας της πλειοψηφίας στο Τοπικό Συμβούλιο του Κάσπακα αρνητικό τόσο για την παράταξη, όσο και για τους κατοίκους του χωριού. Όμως, με τη δύναμη που μας δίνει η αύξηση των ψήφων, θα είμαστε μπροστά στους αγώνες για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Σημαντική ήταν και η αύξηση σε ψήφους και σε ποσοστά και στον Κορνό τόσο στις δημοτικές, όσο και στις περιφερειακές εκλογές.

Στην περιφέρεια, όπου το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν θα είναι στο β’ γύρο, καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών όπως κι αν ονομάζονται, ρίχνοντας το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο και πάλι στην κάλπη, αφού αυτοί κινούνται στην γραμμή της ενσωμάτωσης του λαού σε νέους μηχανισμούς που έχουν φτιαχτεί κυρίως μετά τον Καλλικράτη αλλά και τη στρατηγική της ΕΕ για Ευρώπη των περιφερειών.

Ο εκλογικός νόμος με τον β’ γύρο νοθεύει την επιλογή του λαού. Το ΚΚΕ δεν υπόκυψε ούτε πρόκειται να υποκύψει σε διλήμματα και να επιλέγει το μικρότερο κάθε φορά κακό, που στο τέλος αποδεικνύεται είτε εξίσου, είτε χειρότερο κακό.

Το ΚΚΕ έγκαιρα έχει ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα από την αρχή της εκλογικής μάχης, να μην προτιμήσει κανέναν από τους υπόλοιπους ο λαός. Αυτό δεν σημαίνει παθητικότητα, ούτε ουδετερότητα.

Σημαίνει ότι δείχνουμε το δρόμο της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου για το λαό μας, μαζί με την ετοιμότητα, από την άλλη κιόλας μέρα των εκλογών για σκληρή αναμέτρηση και αγώνα για ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσοι υποφέρουν.

Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, που έκαναν αποχή, δεν πήγαν να ψηφίσουν σήμερα για διάφορους λόγους, άλλους που θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική και ψήφισαν διάφορα άλλα κόμματα και συνδυασμούς, να διευρύνουν στον δεύτερο γύρο την δυναμική που δημιουργήθηκε, ενισχύοντας μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018