Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 99 συμμετοχές από 51 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στόχο είχε την ανάδειξη οικολογικών θεμάτων μέσα από την αστυνομική αφήγηση.
Η διάκριση του μαθητή αφορά το διήγημά του με τίτλο «Βασίλισσα Κορώνη, η γέννηση της έσωσε το νησί της», στο οποίο ο νεαρός συγγραφέας αξιοποίησε μυθικά στοιχεία για να προσεγγίσει ένα περιβαλλοντικό ζήτημα με δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο.
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Σύρου Ερμούπολης, στην Ποσειδωνία της Σύρου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης οικογιορτής του Κέντρου.
Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου, ενώ καλύφθηκε και από την ΕΡΤ3, η οποία πρόβαλε σχετικό ρεπορτάζ στην εκπομπή «Περίμετρος» τη Δευτέρα 23 Ιουνίου.
Η συμμετοχή του Κωνσταντίνου υποστηρίχθηκε από την εκπαιδευτικό Αφροδίτη Γιαννέλλη, ενώ η φιλολογική επιμέλεια του έργου ανήκει στην Πορφύρη Μάλαμα. Πολύτιμη ήταν επίσης η ενθάρρυνση του μαθητή μέσα από τη συμμετοχή του στην Ομάδα Φιλαναγνωσίας του σχολείου.
Η διεύθυνση του σχολείου συνεχάρη δημόσια τον Κωνσταντίνο, ευχόμενη να συνεχίσει να καλλιεργεί το συγγραφικό του ταλέντο, αποτελώντας πρότυπο δημιουργικής έκφρασης για το σχολικό περιβάλλον.