Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>124 μη κατοικήσιμα κτίρια στη Λήμνο μετά το σεισμό

afoi poriazi

charitakis banner new

124 μη κατοικήσιμα κτίρια στη Λήμνο μετά το σεισμό
29.05.2014 | 16:21

124 μη κατοικήσιμα κτίρια στη Λήμνο μετά το σεισμό

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά το σεισμό της 24ης Μαΐου κλιμάκια μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.) διενεργούν πρωτοβάθμιους ελέγχους σε κτίρια.

Ο πρωτοβάθμιος έλεγχος πραγματοποιείται κυρίως για να διαπιστωθεί η περιοχή στην οποία έχουν προκληθεί βλάβες από το σεισμό και για να διαπιστωθεί αν οι κατοικίες και οι επαγγελματικοί χώροι είναι κατάλληλοι για χρήση αμέσως μετά το συμβάν. Στον έλεγχο αυτόν τα κτίρια χαρακτηρίζονται κατοικήσιμα ή μη κατοικήσιμα.

Μέχρι σήμερα, ελέγχθηκαν από την Υ.Α.Σ. 301 κτίρια, εκ των οποίων τα 177 κρίθηκαν κατοικήσιμα, ενώ τα 124 μη κατοικήσιμα.

Στον δευτεροβάθμιο έλεγχο, ο οποίος διενεργείται μετά την  μείωση του σεισμικού φαινομένου, ελέγχονται όσα κτίρια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, στον πρωτοβάθμιο έλεγχο, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης από τον πολίτη.

Μετά την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής όσοι πολίτες επιθυμούν να ελεγχθούν τα κτίρια ιδιοκτησίας τους θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση, όπως θα καθορίζεται από την παραπάνω απόφαση εντός χρονικού ορίου ενός έτους από τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Λήμνου, κατά την διέλευση τους από τα σημεία, όπου έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση από το Δήμο Λήμνου, για την αποφυγή ατυχημάτων.   

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018