Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στις 30 Οκτωβρίου τελικά η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τα μέλη του Euroscola

afoi poriazi

charitakis banner new

29.05.2014 | 17:18

Στις 30 Οκτωβρίου τελικά η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τα μέλη του Euroscola

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου με δελτίο τύπου ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους που απάρτιζαν την αποστολή Euroscola Μαρτίου 2014  ότι, κατόπιν ενεργειών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, δίνεται πλέον και επίσημα η δυνατότητα να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -εφόσον το επιθυμούν- στις 30 Οκτωβρίου 2014.

 Πιο συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Δεδομένου ότι, τόσο η Υπηρεσία μας, όσο και η ομάδα των 24 μαθητών και των 2 συνοδών από τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία, δεν ευθύνονται για τη ματαίωση της προηγούμενης αποστολής, το Υπουργείο ΠΑΙ.Θ. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δέχονται την κατ’ εξαίρεση συμμετοχή όλων των ήδη επιλεγέντων, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι 5 μαθητές θα έχουν ήδη αποφοιτήσει από το Λύκειο. 

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία ηθική δικαίωση για την οποία ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό ΠΑΙ.Θ. κ. Αρβανιτόπουλο, το Γενικό Γραμματέα ΠΑΙ.Θ. κ. Κυριαζή και τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Καπετανίδη, για την αμέριστη συμπαράσταση, την κατανόηση και την ευαισθησία που επέδειξαν, προκειμένου τα παιδιά μας να μη στερηθούν αυτήν την εμπειρία».

Αξίζει να σημειωθεί πως το EUROSCOLA αφορά σε πρόγραμμα με το οποίο προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.  Οργανώνονται πολλές φορές τον χρόνο με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018