Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που μίλησαν στον FM100, πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκε γάτα με σοβαρό τραύμα στη γνάθο, εμφανές πρήξιμο και σάλια. Το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα, με τη συνδρομή του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου Animale Rescue, σε ιδιώτη κτηνίατρο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και χειρουργική επέμβαση. Σήμερα η γάτα αναρρώνει.
Ο θεράπων κτηνίατρος διαπίστωσε ότι το ζώο είχε κακοποιηθεί βάναυσα, καθώς πέρα από τους τραυματισμούς που προήλθαν από πυροβολισμούς με αεροβόλο όπλο, έφερε και σημάδια από κλωτσιές, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει πολλαπλά κατάγματα και τραύματα στο σώμα του.
Το περιστατικό προκαλεί έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που στον Κοντιά καταγράφονται επιθέσεις σε γάτες με αεροβόλο όπλο. Και πέρυσι είχαν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά, με αποτέλεσμα τον θάνατο αδέσποτων ζώων.