Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας ταξίδεψαν στην Ευρώπη | Δείτε μέσα από τα μάτια τους ό,τι είδαν

banner roots

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας ταξίδεψαν στην Ευρώπη | Δείτε μέσα από τα μάτια τους ό,τι είδαν
17.06.2014 | 07:46

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας ταξίδεψαν στην Ευρώπη | Δείτε μέσα από τα μάτια τους ό,τι είδαν

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

 

Το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου, που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Λήμνου με τη χρηματοδότηση του Δήμου Λήμνου συνεχίζεται με την 2η εκδήλωση την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 7μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστεί το διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius “Landscape as a mirror” του ΕΠΑΛ Μύρινας, στο οποίο συμμετείχαν σχολεία από την Τσεχία, την Μαρτινίκα της Γαλλίας, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και τις Αζόρες της Πορτογαλίας!

Μία εκδήλωση που θα μας ταξιδέψει…

Η ΕΛΜΕ Λήμνου συγχαίρει "τους καθηγητές που υλοποίησαν το πρόγραμμα και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δούλεψαν, δημιούργησαν και παρουσίασαν τα αποτελέσματα τους σε όλες τις παραπάνω χώρες, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τη Λήμνο μας!".

Το Πρόγραμμα Comenius αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της, μέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης με την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μέσω των προγραμμάτων comenius οι νέοι αποκτούν συνείδηση της ποικιλομορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, καθώς και γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους ανάπτυξη, τη μελλοντική εργασιακή τους απασχόληση και τη δραστηριοποίησή τους ως ενεργών πολιτών.

Αυτό ακριβώς έζησαν μέσω του προγράμματος και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας. Επισκέφθηκαν σημεία του κόσμου και της Ευρώπης, συναναστράφηκαν τους ανθρώπους, έζησαν την καθημερινότητα των χωρών, διεύρυναν προσλαμβάνουσες και ορίζοντες.

Από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία για την εμπέδωση της Ευρωπαϊκής συνείδησης στους νέους.

                               Fm100 comenius1

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel