Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Με προσωπικό ασφαλείας τo νοσοκομείο Λήμνου λόγω πανυγειονομικής απεργίας

banner roots

Με προσωπικό ασφαλείας τo νοσοκομείο Λήμνου λόγω πανυγειονομικής απεργίας
18.06.2014 | 09:02

Με προσωπικό ασφαλείας τo νοσοκομείο Λήμνου λόγω πανυγειονομικής απεργίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα το νοσοκομείο της Λήμνου και θα δέχεται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, έπειτα από απόφαση των ομοσπονδιών τους, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης, που, όπως εκτιμούν, θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Στην Αθήνα οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και όπως δήλωσε χθες ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είναι διατεθειμένος να τους δεχτεί και να συζητήσει με τη συνδικαλιστική ηγεσία των απεργών, τις παραμέτρους του συστήματος αξιολόγησης, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι «υπάρχει νόμος για την αξιολόγηση» και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρ.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ζητά την απόσυρση «των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα».

Είκοσι χιλιάδες υγειονομικοί υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής την άρνηση τους να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Έως το τέλους του μήνα αναμένονται υπογραφές από το σύνολο των εργαζομένων στο τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Τα παραπάνω ανέφεραν οι εκπρόσωποι Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την  σημερινή 24ωρη απεργία.

Γιατροί και εργαζόμενοι αντιδρούν στο σύστημα αξιολόγησης και τονίζουν ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

«Προσλήψεις προσωπικού ακούμε συνεχώς από την κυβέρνηση. Κανείς όμως νέος μόνιμος εργαζόμενος δεν φόρεσε ¨ποδιά¨ τα τέσσερα τελευταία έτη σε Νοσοκομείο, παρ' ότι αποχώρησαν πάνω από 15.000 υγειονομικοί με συνταξιοδότηση. Εφέτος αναμένονται πάνω από 5000 νέες συνταξιοδοτήσεις εξαιτίας των προωθούμενων δυσμενών αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα», σημειώνουν.

 
Από την πλευρά του ο υπουργός υγείας κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δέχεται να συζητήσει το θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, παρότι - όπως είπε - «εξαρχής ήμουν τοποθετημένος υπέρ της αξιολόγησης».

Αναφερόμενος στο θέμα των προσλήψεων, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξει σύντομα ενημέρωση για ένα σχετικό πρόγραμμα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το