Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έκτακτη προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες έως 8 μποφόρ στη Λήμνο και το Βορειοανατολικό Αιγαίο
Έκτακτη προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες έως 8 μποφόρ στη Λήμνο και το Βορειοανατολικό Αιγαίο
25.01.2026 | 19:38

Έκτακτη προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες έως 8 μποφόρ στη Λήμνο και το Βορειοανατολικό Αιγαίο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με επείγον σήμα του, το Λιμεναρχείο Μύρινας εφιστά την προσοχή των πολιτών και των επαγγελματιών της θάλασσας στη Λήμνο, λόγω της αναμενόμενης εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων

Σύμφωνα με την επίσημη αναγγελία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από τη Βόρεια Αδριατική προς τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια προκαλεί έντονα φαινόμενα στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα για το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις περιοχές νότια του γεωγραφικού πλάτους 40.00, προβλέπονται νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ. Η έναρξη των θυελλωδών ανέμων τοποθετείται χρονικά από τις 01:00 UTC τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου και αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 04:00 UTC της ίδιας ημέρας.

Λόγω της σοβαρότητας των φαινομένων, το Λιμεναρχείο εντέλλει την άμεση ενημέρωση των ιδιοκτητών πάσης φύσεως πλοίων και σκαφών, ενώ ζητά από τους αλιευτικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε ευρεία προληπτική ενημέρωση των μελών τους.
 
Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της 88 Σ.ΔΙ., της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή συνδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.
 
Για διαρκή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΜΥ, ενώ για επείγοντα περιστατικά μπορούν να επικοινωνούν με το Λιμεναρχείο Μύρινας στο τηλέφωνο 22540-22225 ή με τους Λιμενικούς Σταθμούς Μούδρου και Αγίου Ευστρατίου.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

pantelaroudis

stenos pccom

greek radios

 

 

youtube channel