Μετά την κακοκαιρία, συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμό του ρέματος, ωστόσο όχι εντελώς!
Κάτοικος της περιοχής, ο οποίος παραξενεύτηκε από το γεγονός ότι υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα στο ποτάμι, κατέβηκε κάτω από τη γέφυρα από την πλευρά της εκβολής, στο Ρωμαίικο Γιαλό.
Ο Αποστόλης Μιχαηλίδης, φωτογράφησε και μας έστειλε το υλικό από το σημείο κάτω από τη γέφυρα.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, στον πυθμένα του αγωγού υπάρχουν συσσωρεύσεις από λάσπη, μπάζα, κλαδιά και φερτά υλικά, τα οποία μειώνουν την ελεύθερη δίοδο του νερού.
Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, η παρουσία αυτών των εμποδίων σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης θα είναι η αιτία που το νερό δεν θα μπορεί να διοχετεύεται ομαλά προς τη θάλασσα με αποτέλεσμα την υπερχείλιση!
Βέβαια, η απομάκρυνση των υλικών αυτών δεν είναι μια απλή υπόθεση, αφού, προφανώς όταν κατασκευάστηκε η γέφυρα δεν είχε προβλεφθεί η πρόσβαση για μηχανήματα στο εσωτερικό του αγωγού.
Έτσι, για τον καθαρισμό του σημείου, θα χρειαστεί είτε η χρήση ενός μικρού μηχανήματος έργου που να μπορεί να εισέλθει στον περιορισμένο χώρο κάτω από τη γέφυρα είτε, σε διαφορετική περίπτωση, η είσοδος εργατών στο εσωτερικό του αγωγού ώστε να απομακρύνουν χειρωνακτικά τα φερτά υλικά.



























