Η φετινή εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και έχει τη στήριξη του Δήμου Λήμνου, υπόσχεται ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα. Πέρα από τα τοπικά χορευτικά τμήματα, στη σκηνή θα συμπράξουν τρεις ακόμη σημαντικοί πολιτιστικοί σύλλογοι από τη Λαμία, τον Πολύγυρο και το Δήλεσι, γεμίζοντας τη Μύρινα με παραδοσιακούς ρυθμούς, πλούσιες φορεσιές και καλοκαιρινή διάθεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 στο Γυμνάσιο της Μύρινας, ώρα 21:00, ο Όμιλος μας πραγματοποιεί την καθιερωμένη καλοκαιρινή παράσταση παραδοσιακών χορών, με τίτλο "Στου κύκλου τα ανταμώματα. Βήματα της στεριάς και της θάλασσας." Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τη στήριξη του Δήμου Λήμνου.
Ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό ταξίδι στις στεριές και τις θάλασσες της πατρίδας μας, με συνεπιβάτες μας για φέτος τρείς αξιόλογους συλλόγους. Τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο "ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΣ" Λαμίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δηλεσίου και Περιχώρων "ΔΗΛΙΟΝ ΦΩΣ". Στόχος μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας επί σκηνής, χαρίζοντας στο κοινό ένα εντυπωσιακό θέαμα με πλήθος χορευτών, πλούσιες φορεσιές και παραδοσιακούς ρυθμούς από κάθε γωνιά του τόπου μας.
Όπως συνηθίζουμε κάθε χρόνο, πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί "η παρέλαση" των χορευτικών τμημάτων, η οποία θα ξεκινήσει από το λιμάνι με συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 7:30 το απόγευμα, θα διασχίσει την αγορά της Μύρινας, τον Ρωμέικο Γιαλό και θα καταλήξει στο Γυμνάσιο. Σύμφωνα με την εμπειρία πολλών ετών, η "παρέλαση" αυτή αποτελεί ένα μοναδικό γλέντι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, με μουσικές, χαμόγελα και παραδοσιακούς χορούς, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο πέρασμα που κάθε χρόνο παρασύρει ντόπιους και επισκέπτες σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού και καλοκαιρινής χαράς.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στα φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα για την παρουσία και τη συμμετοχή τους, καθώς και σε όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης συνάντησης παράδοσης και πολιτισμού.
Σας περιμένουμε όλους να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, να ταξιδέψουμε μαζί μέσα από τους χορούς της στεριάς και της θάλασσας και να ζήσουμε μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη κέφι, συγκίνηση και ελληνική παράδοση.
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας
Μαντώ Γαροφαλλίδου.»






























