Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απολογήθηκε για τις ματαιώσεις δρομολογίων η ΝΕΛ

banner roots

Απολογήθηκε για τις ματαιώσεις δρομολογίων η ΝΕΛ
17.07.2014 | 17:58

Απολογήθηκε για τις ματαιώσεις δρομολογίων η ΝΕΛ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου απολογήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τις πολύωρες καθυστερήσεις και τις ματαιώσεις δρομολογίων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, στις άγονες γραμμές του βορείου Αιγαίου.

Απόφαση για το θέμα αυτό έως χθες δεν είχε εκδοθεί.

Αύριο Παρασκευή, η ΝΕΛ θα πρέπει να δώσει κι άλλες εξηγήσεις, σε άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, για τα προβλήματα σε άλλες άγονες γραμμές που εξυπηρετούν τα πλοία της.

Σε περίπτωση που η ΝΕΛ κηρυχθεί έκπτωση από τις άγονες γραμμές, θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της και θα οδηγηθεί σε κατάρρευση. Μέχρι σήμερα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν στις άγονες γραμμές που καλύπτει η ΝΕΛ, αντιμετωπίζονταν συντηρητικά. Δηλαδή επιβάλλονταν χρηματικά πρόστιμα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν είναι πρόθεσή του να οδηγήσει τη ΝΕΛ σε κατάρρευση, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά εκατοντάδες ναυτικοί. Το θέμα έχει μία ακόμη διάσταση, που συχνά διαφεύγει από όσους ασχολούνται με το ζήτημα.

Για να κηρυχθεί η ΝΕΛ έκπτωτη από τις άγονες γραμμές, θα πρέπει το Υπουργείο Ναυτιλίας να έχει βρει πλοία που θα καλύψουν τις γραμμές αυτές.

Η δεύτερη επιλογή που έχει το Υπουργείο, είναι να βάλει σε εφαρμογή το σχεδιασμό που έχει ήδη εκπονηθεί για αναμόρφωση του χάρτη των άγονων γραμμών. Αυτό σημαίνει λιγότερες συνδέσεις των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα και ακόμη λιγότερες συνδέσεις των νησιών μεταξύ τους.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό πως οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στη ΝΕΛ, δε σχετίζονται μόνο με την τήρηση των συμβάσεων για τις άγονες, αλλά έχουν πολύ ευρύτερη σημασία.

 

Πηγή: emprosnet.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το