Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης του Πωλ Λασπατζή
afoi poriazi
Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης του Πωλ Λασπατζή
18.07.2014 | 19:18

Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης του Πωλ Λασπατζή

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Σε λίγη ώρα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης του αναγνωρισμένου Ελληνο-αυστραλού ζωγράφου, Πωλ Λασπατζή,  στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά.

Τίτλος της έκθεσης: «Ο τόπος μου, τα τοπία» και όχι άδικα, αφού τον καλλιτέχνη τον ενδιαφέρει να δημιουργεί εικόνες από το ανθρωπογενές περιβάλλον, την ανθρώπινη παρουσία και το φυσικό τοπίο.

Ο ζωγράφος γεννήθηκε στη Λήμνο το 1949 και μετανάστευσε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1957, όπου και ζει. Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Εθνικής Πινακοθήκης της Αυστραλίας με καθηγητές τους John Brack και Alun Leach-Jones. Ζωγραφίζει και σχεδιάζει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια και παρουσιάζει τακτικά τη δουλειά του.

Από το  1971 έως το 2011  συμμετείχε σε 21 ομαδικές εκθέσεις και  παρουσίασε τη δουλειά του σε 22 ατομικές εκθέσεις. Έργα του υπάρχουν σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Ο Πωλ Λασπατζής δουλεύει ψάχνοντας, ώστε η δομή και η τάξη κατά την μετάπλαση συνηθισμένων και εφήμερων πραγμάτων σε επίπεδα επίσημα μνημεία, να δίνουν την ψευδαίσθηση σταθερότητας και μονιμότητας.

Βλέπει την αρμονία, την ενότητα  και την διαπλοκή τους στην σύνθεση της εικονικής πραγματικότητας, και πασχίζει οι αξίες αυτές, να αντικατοπτρίζονται στη γλώσσα της ζωγραφικής του.

Το σχέδιο είναι πολύ σημαντικό για εκείνον. Είναι η αρχική επαφή με το θέμα, προτού αρχίσει να το αναλύει και να το ανατέμνει κατά την «ενορχήστρωση» του πίνακα.

Απόψε από τις 8 το βράδυ το φιλότεχνο κοινό της Λήμνου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την έκθεση του ζωγράφου, η οποία θα παραμείνει στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά έως τις 27 Ιουλίου 2014. Την επιμέλεια έχει ο Θωμάς Σφούνης.

DT

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018