Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Το tospirto.net για την παράσταση «Φίλτατη Φιλόξενος Λήμνος»
afoi poriazi

xaritakis wide

Το tospirto.net για την παράσταση «Φίλτατη Φιλόξενος Λήμνος»
19.07.2014 | 23:35

Το tospirto.net για την παράσταση «Φίλτατη Φιλόξενος Λήμνος»

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

To tospirto.net αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστοτόπους. Σε αυτόν ο Λάκης Λαζόπουλος και η ομάδα των συνεργατών του ενημερώνουν καθημερινά για ό,τι συμβαίνει στις τέχνες.

Καθώς, λοιπόν, έκανα μια απλή περιήγηση να δω τι «παίζει» στα καλλιτεχνικά, στη στήλη του θεάτρου το μάτι μου έπεσε στον τίτλο «Φιλτάτη Φιλόξενος Λήμνος» δια χειρός Ευριπίδη Λασκαρίδη και συνέχιζε «Μια διαφορετική παράσταση στο ακριτικό νησί».

Ίσως αυτή η «διαφορετικότητα» να ήταν που ώθησε τους συντάκτες του συγκεκριμένου σάιτ να αφιερώσουν λίγο χώρο και χρόνο στα όσα θα συμβούν στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας στις 19 Αυγούστου...

«Ιδανικό σκηνικό, το λίθινο θέατρο της Ηφαιστίας, ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο, στη Λήμνο. Τίτλος της παράστασης που θα παρουσιαστεί εκεί «Φιλτάτη Φιλόξενος Λήμνος».

Πρόκειται για παραγωγή που φιλοδοξεί να μεταφέρει στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου κομμάτια της ζωής, της ιστορίας, αλλά και της προφορικής και γραπτής παράδοσης του νησιού με εργαλεία τις αφηγήσεις και τις μνήμες των κατοίκων, την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Λήμνου.

Το όλο εγχείρημα θα προκύψει έπειτα από εργαστήριο ενός μηνός με κατοίκους του νησιού, στο πλαίσιο της ερευνητικής δουλειάς της ομάδας «Ωσμωσις. Σύλληψη – σκηνοθεσία Ευριπίδης Λασκαρίδης, ερμηνευτική επιμέλεια – έρευνα Τατιάνα Μπρε, δραματουργική επιμέλεια Αλέξανδρος Μιστριώτης.

Εκτός από τη «Φίλτατη Φιλόξενο Λήμνο» που θα παρουσιαστεί στις 19 Αυγούστου, ώρα 21.00. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλία του Βασίλη Λέκκα (Κυριακή 17 Αυγούστου, 21.00), παράσταση με τη «Γυναίκα της Ζάκυνθος» του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη (Πέμπτη 21 Αυγούστου, 21.00) και την παράσταση «Goλfω Director’s Cut» σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα (Σάββατο και Κυριακή 24 Αυγούστου, 21.00)».

main 1111

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018