Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η απολαυστική παράσταση «Goλfω! director's cut» στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας

afoi poriazi

charitakis banner new

Η απολαυστική παράσταση «Goλfω! director's cut» στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας
22.08.2014 | 18:09

Η απολαυστική παράσταση «Goλfω! director's cut» στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Λήμνος

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων ανά την Ελλάδα, η Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος» ανεβάζει στη Λήμνο την πέμπτη και τελευταία εκδοχή της παράστασης «Goλfω! director’s cut» του Σίμου Κακάλα.

Ένα έργο βασισμένο στην «Γκόλφω» του Σπύρου Περεσιάδη, που αποτέλεσε  την πρώτη δουλειά της θεατρικής ομάδας. Μια παράσταση που ξεκίνησε το 2004, με αφορμή την «ουτοπική» ευημερία της τότε Ελλάδας των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέληξε στην Ελλάδα της κρίσης 10 χρόνια μετά.

Η Εταιρία Θεάτρου «Χώρος» επηρεασμένη από τα μπουλούκια, που διαμόρφωναν τις παραστάσεις τους ανάλογα με τον τόπο, τις συνθήκες, το κοινό, επιθυμεί να πετύχει μια ιδιαίτερη επαφή με τους θεατές, το σήμερα και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η «Γκόλφω» είναι τώρα πια απογοητευμένη, πενθεί, αλλά μέσα από το πένθος της αναδύεται η ελπίδα για το μέλλον. Αυτή είναι και η στάση ζωής του ίδιου του σκηνοθέτη της παράστασης, ο οποίος, αποτάσσει την προσκόλληση στο παρελθόν και κοιτάζει μπροστά.

Πρόκειται για θέατρο μάσκας  με θέμα την προδοσία του έρωτα. Μια διαχρονική ιστορία, προσαρμοσμένη στα δεδομένα του σήμερα με έντονα χιουμοριστικά και επιθεωρησιακά στοιχεία. Μια διασκεδαστική παράσταση με έντονες εναλλαγές συναισθημάτων.

Η παράσταση θα ανέβει στις 23 και 24 Αυγούστου, στις 20:30 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ηφαιστίας. Ο θίασος βρέθηκε στη Λήμνο, ύστερα από πρόσκληση, μετά και την πετυχημένη παρουσία του τον περασμένο Μάιο στο σεμινάριο κατασκευής μάσκας σε σχέση με το αρχαίο θέατρο, στο Καρπάσι.

Ο έρωτας για τη Λήμνο δεν άργησε να έρθει, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο σκηνοθέτης. Για αυτό και η χαρά είναι μεγάλη που βρίσκονται και πάλι εδώ. Όπως και το δέος για το Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας. «Από την Επίδαυρο μέχρι τις πλατείες, όπου έχουμε παίξει, αυτή την ιδιαιτερότητα του χώρου δεν την έχουμε συναντήσει πουθενά», παραδέχεται ο Σίμος Κακάλας.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει και τιμή του ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Σκηνικό - Κίνηση: Σίμος Κακάλας
Επεξεργασία κειμένου: Σίμος Κακάλας, Ξένια Αηδονοπούλου
Κοστούμια - Μάσκες: Μάρθα Φωκά 
Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης
Βίντεο: Μπάμπης Βενετόπουλος
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καλακίδης
Mangaka: Eli Ketzi, Κατερίνα Παπαφλωράτου
Τραγούδι τίτλων: Margin of existence

Παίζουν: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου, Μιχάλης Βαλάσογλου

Παραγωγή: Χώρος Εταιρεία Θεάτρου

normal IMG 8387

 

gkolfw

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018