Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διαμαρτυρία και προτάσεις για την ακτοπλοΐα της Λήμνου από τον Εμπορικό Σύλλογο του νησιού

afoi poriazi

charitakis banner new

Διαμαρτυρία και προτάσεις για την ακτοπλοΐα της Λήμνου από τον Εμπορικό Σύλλογο του νησιού
25.08.2014 | 10:41

Διαμαρτυρία και προτάσεις για την ακτοπλοΐα της Λήμνου από τον Εμπορικό Σύλλογο του νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στους Υπουργούς Εμπορική Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου, με αφορμή την διήμερη συνεδρίαση, που ξεκινάει σήμερα στη Μυτιλήνη με θέμα τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες του Βορείου Αιγαίου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η επιστολή αναφέρει:

"Κύριοι Υπουργοί,

οι συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ως επαγγελματίες με την οικονομική κρίση στην ακριτική Λήμνο, 'έχουν οδηγήσει πολλά από τα μέλη μας να κλείσουν τα καταστήματα τους και να πνίγονται στα χρέη!!

Η μόνη δυνατότητα οικονομικής τόνωσης του νησιού είναι η τουριστική δραστηριότητα η οποία δυστυχώς προσκρούει στις κακές και ακριβές συγκοινωνίες.

Στις  μεν ακτοπλοϊκές η κατάσταση γίνεται συνεχώς χειρότερη με πλοία παλιά, ασυντήρητα και δρομολόγια με συνεχής αναβολές, ματαιώσεις και ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Στις δε αεροπορικές είμαστε ο ακριβότερος ελληνικός προορισμός με μέση τιμή ενός εισιτηρίου με επιστροφή από 250 έως 380 ευρώ.

Υπό αυτές τις δυσχερείς συνθήκες η οικονομία του νησιού έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί και η δυνατότητα επαγγελματικής επιβίωσης έχει μηδενιστεί.

Κατόπιν όλων αυτών  διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζεται από πολλών ετών στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού χωρίς να δίνετε από την πολιτική ηγεσία οριστική λύση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου με ομόφωνη απόφαση του προτείνει-απαιτεί

1ον. Να κηρυχθεί έκπτωση η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου στην δρομολογιακή γραμμή Ικαρία-Σάμο-Χίο-Λέσβο-Λήμνο-Καβάλα-Θεσσαλονίκη. Επισημαίνεται ότι στην τροπολογία του σχετικού νόμου που ψηφίσθηκε τον Ιούνιο του 2014 δύνεται η δυνατότητα στο αρμόδιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να αναθέσει την εκτέλεση των δρομολογίων σε άλλη εταιρεία.

2ον.Αυστηρό έλεγχο στην εκτέλεση όλων των επιδοτούμενων δρομολογίων.

3ον Να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο ότι στη στεριά και στη θάλασσα. Με σεβασμό στο σύνταγμα και ότι προβλέπει αυτό, για τη νησιωτικότητα''.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018