Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στη Λήμνο ο Χαράλαμπος Αθανασίου το Σαββατοκύριακο | Συνάντηση με τους Δικηγόρους του νησιού

afoi poriazi

charitakis banner new

Στη Λήμνο ο Χαράλαμπος Αθανασίου το Σαββατοκύριακο | Συνάντηση με τους Δικηγόρους του νησιού
04.09.2014 | 10:57

Στη Λήμνο ο Χαράλαμπος Αθανασίου το Σαββατοκύριακο | Συνάντηση με τους Δικηγόρους του νησιού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Λήμνο αναμένεται να μεταβεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες ο Υπουργός θα παραβρεθεί στον εορτασμό του Άγιου Σώζοντος ενώ έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου το οποίο μετά το σεισμό της 24ης Μαΐου, έχει κριθεί ως ακατάλληλο.

Ο κ. Αθανασίου θα συναντηθεί και με τους Δικηγόρους του νησιού, προκειμένου να συζητήσει και να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την παύση εργασιών του Μεγάρου στη Λήμνο.

Εντωμεταξύ σε έγγραφη διαμαρτυρία προχώρησαν οι Δικηγόροι της Λήμνου στις 22 Αυγούστου, η οποία έχει αποσταλεί προς τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το ΤΑΧΔΙΝ (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων)

και κοινοποιήθηκε προς τη Βουλή των Ελλήνων, την Ειρηνοδίκη Λήμνου, το Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η έγγραφη διαμαρτυρία – αίτηση αναφέρει:

«Οι κάτωθι υπογράφοντες την παρούσα δικηγόροι Λήμνου του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, συμβολαιογράφοι Λήμνου και δικαστικοί επιμελητές Λήμνου, άπαντες μόνιμοι κάτοικοι Λήμνου, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τους κάτωθι λόγους:

 Όπως καλά γνωρίζετε στην ακριτική Λήμνο από το έτος 1913, δηλαδή επί εκατόν ένα (101) συνεχή έτη, λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα μόνιμη έδρα Ειρηνοδικείου και τα τελευταία τριάντα (30) έτη μεταβατική Έδρα του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των δυο (2) ακριτικών νησιών, ήτοι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. 

Από το έτος 1978 το Ειρηνοδικείο Λήμνου στεγάζεται σε κτήριο του Ελληνικού Δημοσίου στη Μύρινα Λήμνου.

Επίσης, όπως καλά γνωρίζετε, εξαιτίας του σεισμού της 24ης Μαΐου 2014, το δικαστικό μέγαρο Λήμνου, όπως αποφάνθηκαν οι αρμόδιες επιτροπές αντισεισμικού κανονισμού των αρμοδίων υπουργείων, υπέστη ζημίες και ειδικότερα επήλθαν ζημιές στις δυο (2) κολόνες που στηρίζουν το εξωτερικό πρόστεγο της εισόδου αυτού. 

Με απόφαση των ως άνω επιτροπών το κτήριο κρίθηκε την 6/6/2014 ακατάλληλο και έκτοτε παραμένει κλειστό. Μάλιστα από 19/6/2014 υπάρχει συνεχής αναστολή των εργασιών τόσο του Ειρηνοδικείου, όσο του Πταισματοδικείου Λήμνου, το οποίο ενεργεί και τις προανακρίσεις της Εισαγγελίας Μυτιλήνης, καθώς και της Μεταβατικής Έδρας του Πρωτοδικείου, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει οι δικάσιμοι του Ιουνίου και Ιουλίου 2014 και επίσης, λόγω του ότι  έκτοτε δεν λειτουργεί ούτε η γραμματεία του δικαστικού μεγάρου, ουδεμία εργασία δύναται να πραγματοποιηθεί (πχ λήψη πιστοποιητικών, αποφάσεων, απογράφων, κατάθεση δικογράφων, ενδίκων μέσων, δημοσίευση διαθηκών, σύνταξη ενόρκων βεβαιώσεων κλπ).

Επειδή έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δυόμιση και πλέον μηνών χωρίς να έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ των άνω ζημιών και επίσης δεν έχει υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της αποκατάστασης αυτών και ενόψει της έναρξης της νέας δικαστικής περιόδου, ζητάμε να λάβουμε ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για ποιους λόγους και αιτίες ΚΩΛΥΣΥΕΡΓΟΥΝ οι αρμόδιες υπηρεσίες ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Επειδή, κατά πληροφορίες μας, το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης προτίθεται να λειτουργήσει ΜΟΝΟ γραφείο ΔΙΕΚΠΑΙΡΕΩΣΗΣ και γραμματειακής υποστήριξης σε κτήριο που στεγάζονται άλλες δημόσιες υπηρεσίες (Αστυνομία, ΚΕΠ, ΓΕΦΥ, ΙΚΑ κλπ) και ενώ το δικαστικό μέγαρο συνεχίζει να παραμένει κλειστό και ανεπισκεύαστο, ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι η εν λόγω κίνηση δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα διότι αφήνει ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ τους πολίτες Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου από ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, αφού υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ και ΟΛΟΣΧΕΡΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΗΣ ΕΙΣ ΒΛΑΒΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ». 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018