Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Υποβάθμιση στα Σχολεία Κάσπακα και Θάνους

afoi poriazi

charitakis banner new

Υποβάθμιση στα Σχολεία Κάσπακα και Θάνους
05.09.2014 | 10:11

Υποβάθμιση στα Σχολεία Κάσπακα και Θάνους

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Επιστολή με θέμα «Υποβιβασμός σχολείων από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου», απέστειλε σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης», προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και το ΠΥΣΠΕ Λέσβου (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η επιστολή αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 1-9-2014 του ΠΥΣΠΕ Λέσβου, η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ ενέκρινε πρόταση της Διευθύντριας Π.Ε. Λέσβου για τον λειτουργικό υποβιβασμό των ολιγοθέσιων σχολείων.

Ο υποβιβασμός στηρίχτηκε στην επιλεκτική (μόνο για τα ολιγοθέσια) εφαρμογή του νόμου για την οργανικότητα των σχολείων που σχετίζεται με το συνολικό αριθμό μαθητών του κάθε σχολείου, χωρίς να λάβουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, καθώς και τις δυσμενείς συνθήκες ζωής των κατοίκων των χωριών και των νησιών μας συνολικά..

Έτσι, για τη Λήμνο, αποφάσισαν να λειτουργήσουν φέτος τα Δημοτικά Σχολεία του Κάσπακα και του Θάνους με 2 δασκάλους, τη στιγμή που πέρσι λειτούργησαν με 3 δασκάλους, με τη δικαιολογία ότι έχουν λιγότερους από 30 μαθητές.

Η απόφαση αυτή δείχνει για άλλη μια φορά ότι αυτά τα υπηρεσιακά συμβούλια λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική που θέλει σχολεία με λίγους εκπαιδευτικούς και με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα για τη Λήμνο, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε φέτος κανένα υποβιβασμό οργανικότητας σχολείων, ήρθε η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου για να υποβιβάσει λειτουργικά τα σχολεία του Κάσπακα και του Θάνους, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα στις συνθήκες μόρφωσης και εκπαίδευσης των μαθητών αυτών των σχολείων.

Επιπλέον, η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ αποφάσισε να λειτουργήσουν τα Ολοήμερα Τμήματα στα συγκεκριμένα σχολεία με αναπληρωτές δασκάλους από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τη στιγμή που και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ότι έχουν δοθεί 3000 λιγότερες, σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων, πιστώσεις για αναπληρωτές. Το γεγονός αυτό, κάνει αμφίβολη την κάλυψη αυτών των σχολείων με τους δασκάλους που χρειάζονται τόσο στα πρωινά όσο και στα ολοήμερα τμήματα.

Ζητούμε το ΠΥΣΠΕ και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου να λειτουργήσουν προς όφελος της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης των μαθητών των σχολείων και να καλύψουν αυτά τα σχολεία με ένα επιπλέον δάσκαλο στα πρωινά τμήματα και με μόνιμο προσωπικό στα Ολοήμερα Τμήματα.

Ανασύσταση του ΔΣ του Συλλόγου

Εντωμεταξύ μετά την αποχώρηση της Προέδρου και ενός μέλους του ΔΣ του Σύλλογου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης», λόγω συνταξιοδότησης και μετάθεσης αντίστοιχα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, στη συνεδρίαση της 4-9-2014, συμπληρώθηκε και ανασυστάθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Μαδυτινός Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος: Σαββόγλου Γεώργιος

Γραμματέας: Κατεβαινίδου Γεσθημανή

Ταμίας: Νιαουνάκη Βασιλική

Μέλος: Κόλλια Ελένη

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018