Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Πιο ευτυχισμένοι οι Έλληνες που διαβάζουν βιβλία

afoi poriazi

charitakis banner new

Πιο ευτυχισμένοι οι Έλληνες που διαβάζουν βιβλία
21.11.2012 | 17:11

Πιο ευτυχισμένοι οι Έλληνες που διαβάζουν βιβλία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Πολιτισμός

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο της εκστρατείας για το βιβλίο, μιας πρωτοβουλίας των Public που ξεκίνησε το 2011, με στόχο την διεύρυνση του αναγνωστικού κοινού, και την ανάδειξη του βιβλίου ως μέσο ψυχαγωγίας. Τα ευρήματα περιγράφουν τις τάσεις, τις προτιμήσεις, τα βασικά χαρακτηριστικά των αγοραστών, αλλά και της ευρύτερης αγοράς.

 

Η έρευνα καταδεικνύει πως εκείνοι που επιλέγουν να διαβάσουν είναι πιο ευτυχισμένοι και θέλουν να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη ζωή τους, ενώ αποτυπώνει τις αναγνωστικές συνήθειες των Ελλήνων.

Παράλληλα, καταγράφει τα PUBLIC ως την πρώτη επιλογή βιβλιοπωλείου από το αναγνωστικό κοινό, με κριτήρια τις τιμές, την ποικιλία, το ευχάριστο περιβάλλον, την εξυπηρέτηση, το εκπαιδευμένο και ευγενικό προσωπικό, καθώς και τη δυνατότητα διερεύνησης και ξεφυλλίσματος βιβλίων.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας έχουν ως εξής: 

- Οι δημοφιλέστερες κατηγορίες βιβλίων στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού είναι η λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, σύγχρονη, αλλά και κλασσική (68% των συχνών αγοραστών βιβλίων), καθώς και τα επιστημονικά βιβλία τα οποία φαίνεται να έχουν σταθερό αγοραστικό κοινό.

- Φίλοι, διαδίκτυο και βιβλιοπωλεία αποτελούν τα βασικά μέσα ενημέρωσης για το βιβλίο. 

- Συχνότερα αγοράζουν οι γυναίκες, οι νέοι και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

- Βασικά κριτήρια επιλογής βιβλιοπωλείου, όπως αποδείχθηκε στην έρευνα, είναι οι τιμές, η ποικιλία, η αξιοπιστία, η βολική τοποθεσία, η αισθητική του χώρου, αλλά και το έμπειρο προσωπικό. 

- Η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος αγοραστής αγοράζει 4 βιβλία το χρόνο.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018