Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην... Κρήτη

banner roots

Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην... Κρήτη
16.02.2016 | 09:42

Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην... Κρήτη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Πολιτισμός

Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται του Νίκου Καζαντζάκη μετά την σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν το 1957 «ξαναγυρνά» σε ταινία «δια χειρός» του Κρητικού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και σε μια περίοδο που, όπως λένε οι ίδιοι οι συντελεστές, είναι επίκαιρη όσο ποτέ με τα παγκόσμια κοινωνικά-οικονομικά προβλήματα με έμφαση στο προσφυγικό!

Το «πράσινο φώς» στον Κρητικό σκηνοθέτη για το γύρισμα της ταινίας δόθηκε από τους εκπροσώπους των εκδόσεων «Καζαντζάκη» σε κοινή συμφωνία τους με τον σκηνοθέτη και με την συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης.

«Εμπιστευόμαστε στα χέρια του πολυτάλαντου οραματιστή σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο σημαντικά έργα της Παγκόσμιας λογοτεχνίας το «Χριστός Ξανά Σταυρώνεται» ένα έργο τόσο επίκαιρο λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης το προσφυγικό.

Ελπίζω η ταινία να αγγίξει τις καρδιές του κόσμου και να μεταφέρει αυτό το εναγώνιο ερώτημα του Ν. Καζαντζάκη, άραγε ο Χριστός είναι καταδικασμένος να σταυρώνεται πάντα; Η αγάπη σε αυτό τον κόσμο πως μπορεί στις καρδιές των ανθρώπων να ανθίσει;» δήλωσε χαρακτηριστικά η εκδότρια και δικαιούχος των έργων του Ν. Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου.

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επεσήμανε ότι, νιώθει πάρα πολύ τυχερός που έχει πολύ καλούς υποστηρικτές όπως τη Περιφέρεια Κρήτης που στηρίζει σημαντικές πρωτοβουλίες πολιτισμού και ότι παράλληλα νιώθει διπλά τυχερός που του δίνονται τα δικαιώματα για να γίνει ταινία το υπέροχο λογοτεχνικό έργο. «Ο σκοπός είναι να διερευνηθεί το νόημα, το περιεχόμενο και το ήθος της συγγραφής του Ν. Καζαντζάκη σε ένα πλαίσιο σύγχρονο. Μια από τις μοναδικές αξίες του συγγραφέα ήταν ότι αυτά που έγραψε τότε έχουν έντονη απήχηση και στη σημερινή εποχή σε ότι αφορά το προσφυγικό και άλλα σύγχρονα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Παπαδουλάκης.

 
Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην... Κρήτη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη η συνεργασία για το έργο του κορυφαίου συγγραφέα και ότι η Περιφέρεια εξαρχής μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σημανδηράκη υποστηρίζουν την προσπάθεια που έχει ευτυχή κατάληξη με το «κλείσιμο» της συνεργασίας που μόνο οφέλη θα δώσει στην Κρήτη στην Ελλάδα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα διαχρονικά μηνύματα του έργου του Καζαντζάκη σε μια περίοδο επίκαιρη όσο ποτέ.

Παρόντες επίσης στην ανακοίνωση της συμφωνίας στη Περιφέρεια ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος της διεθνούς εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης, ο επιστημονικός σύμβουλος των εκδόσεων Νίκος Μαθιουδάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης.

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το