Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Θύμα βανδαλισμού η «Ελευθερία» του Ντελακρουά

banner roots

Θύμα βανδαλισμού η «Ελευθερία» του Ντελακρουά
09.02.2013 | 03:42

Θύμα βανδαλισμού η «Ελευθερία» του Ντελακρουά

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η Γαλλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας 29χρονη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, με την κατηγορία του βανδαλισμού του διάσημου έργου του Ντελακρουά.

Πρόκειται για τον πίνακα ''Ελευθερία'' που φιλοτέχνησε ο Ντελακρουά το 1830 και απεικονίζει μια γυμνόστηθη γυναικεία φιγούρα που με το ένα χέρι υψώνει τη γαλλική σημαία και με το άλλο ένα τουφέκι. Ένα κλασικό σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης,  που κοσμούσε το γαλλικό φράγκο στο χαρτονόμισμα των 100, από το 1978 έως το 1995.

Η άγνωστη γυναίκα έγραψε στον πίνακα: "AE911" και σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης το σημείωμα αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με την ομάδα "Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί για την αλήθεια της 11/9", που θεωρεί ότι η κατάρρευση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη το 2001 δεν θα μπορούσε να επέλθει απλά από δύο αεροπλάνα.

"Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει πολιτική σημασία στο γεγονός μέχρι να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες" δήλωσε στο FRANCE 24 η υπεύθυνη επικοινωνίας του μουσείου, Ραφαέλ Γουλφ.

Σε ανακοίνωσή του, το Μουσείο, τμήμα του Μουσείου του Λούβρου στην πόλη Λενς, ανέφερε ότι είναι πιθανό ο πίνακας να μπορεί να καθαριστεί, ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί από συντηρητή έργων τέχνης.

Ο πίνακας δανείστηκε από τα κεντρικά του Μουσείου του Λούβρου στο Μουσείο της πόλης Λενς για έναν χρόνο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel