Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Αποζημίωση στον Στρος-Καν για το βιβλίο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

banner roots

Αποζημίωση στον Στρος-Καν για το βιβλίο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»
28.02.2013 | 11:45

Αποζημίωση στον Στρος-Καν για το βιβλίο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Πολιτισμός

Ο γάλλος δικαστής απέρριψε την προσφυγή του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν κατά της κυκλοφορίας του βιβλίου, πρώην ερωμένης του, με τον τίτλο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», επιδίκασε, ωστόσο, αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, που θα πρέπει να καταβάλλει ο εκδότης και η συγγραφέας-πρώην ερωμένη του Ντομινίκ, Μαρσέλα Γιακούμπ .

«Βαρέθηκα πια να με εκμεταλλεύονται οι άλλοι. Ένα μόνο πράγμα θέλω, να με αφήσουν ήσυχο» δήλωσε μετά την ακροαματική διαδικασία ο 63χρονος πρώην ισχυρός άνδρας, που αναγκάστηκε σε παραίτηση από το ΔΝΤ μετά τη σύλληψή του για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα του ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, όπου διέμενε το Μάιο του 2011.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν προέβη, τελικώς, σε εξωδικαστικό διακανονισμό με την καμαριέρα του Sofitel, Ναφισάτου Ντιαλό δίνοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αποκαλυφθεί το ακριβές ποσό.

Στο βιβλίο «Η Ωραία και το Τέρας» η Γιακούμπ δεν κατονομάζει τον Στρος-Καν, τον «φωτογραφίζει» και τον χαρακτηρίζει «Μισό άνθρωπο και μισό γουρούνι».

«Έχετε μακριά λίστα σεξουαλικών κατακτήσεων από φτηνές και άσχημες γυναίκες» γράφει στο βιβλίο η Γιακούμπ.

«Πρόκειται για την αυθεντική και υπέροχη στάση του αληθινού γουρουνιού, ένα είδος γενναιοδωρίας που δείχνετε σε όλες τις γυναίκες που δέχεστε» συνεχίζει η Γιακούμπ επιχειρώντας να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό πορτραίτο του Στρος-Καν.

«Πρόκειται για βιασμό της προσωπικής μου ζωής» δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο, που εξέτασε χθες την προσφυγή του κατά της Γιακούμπ.

Οι δικηγόροι του ζήτησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και την τοποθέτηση διευκρινιστικού ένθετου στα πρώτα 40.000 αντίτυπα, που έχουν τυπωθεί και κυκλοφορούν από σήμερα.

Το πρώτο αίτημα απορρίφθηκε, το δεύτερο όμως έγινε δεκτό και το βιβλίο θα κυκλοφορεί με ένθετο που θα γράφει «το βιβλίο παραβιάζει την προσωπική ζωή του Στρος-Καν» ενώ επιδικάστηκε αποζημίωση για ηθική βλάβη στο μισό του αιτούμενου ποσού.

Ο Στρος-Καν ζητούσε 100.000 ευρώ και θα λάβει 50.000 ευρώ για αποζημίωση.

Επιπλέον, για κάθε αντίτυπο του βιβλίου που δεν περιέχει το ένθετο θα καταβάλλονται 50 ευρώ.

Ο Στρος-Καν ζητούσε ακόμη δημόσια απολογία σε πρωτοσέλιδο του περιοδικού Νουβέλ Ομπσερβατέρ, για τη δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και ανοιχτής επιστολής της εν διαστάσει συζύγου του, Αν Σινκλέρ που ρωτούσε τον Ντομινίκ «Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις ακόμα;».

Ο δικαστής αποφάσισε να καταβάλλει το περιοδικό 25.000 ευρώ αποζημίωση και να δημοσιεύσει το λόγο που κλήθηκε να αποζημιώσει τον Στρος-Καν, στο πρωτοσέλιδο του επόμενου τεύχος του.

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το