Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Τριακοστά γενέθλια για τους «Σίμπσονς»

banner roots

Την επιτυχημένη της πορεία στο δίκτυο Fox συνεχίζει η δημοφιλής σειρά «Οι Σίμπσονς». Την επιτυχημένη της πορεία στο δίκτυο Fox συνεχίζει η δημοφιλής σειρά «Οι Σίμπσονς».
17.10.2018 | 21:03

Τριακοστά γενέθλια για τους «Σίμπσονς»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Πολιτισμός

Την 30ή επιτυχημένη σεζόν της διάγει η δημοφιλής σειρά κινουμένων σχεδίων «Οι Σίμπσονς», που άρχισε να προβάλλεται στις 17 Δεκεμβρίου του 1989.

Η σειρά, που έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ μακροζωίας (και τηλεθέασης), αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα του Αυστραλού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ. Ο Μέρντοχ αναγκάσθηκε να παρακάμψει τις αντιρρήσεις πολλών Αμερικανών ανώτατων στελεχών του καινοτόμου τότε δικτύου του, Fox, επιβάλλοντας τους Σίμπσονς στη βραδινή ζώνη μεγάλης ακροαματικότητας, αντί της πρωινής ζώνης κινουμένων σχεδίων, που φιλοξενούσε παραδοσιακά κάθε τέτοια σειρά.

Παρά τον πολιτικό του συντηρητισμό, όμως, ο άριστος γνώστης των μέσων Μέρντοχ αγνόησε τις καταστροφολογικές προειδοποιήσεις των στελεχών του, επιμένοντας ότι η θέση των Σίμπσονς βρισκόταν στη βραδινή ζώνη. Η επιτυχία της σειράς εγγυήθηκε την παραμονή της σε περίοπτη θέση τα τελευταία τριάντα χρόνια. Αίσθηση έχει προκαλέσει η αγάπη που τρέφει ο Μέρντοχ στη σειρά των Σίμπσονς και το ανυπότακτο και ανατρεπτικό της χιούμορ. Οι δημιουργοί της σειράς δεν δίστασαν να ειρωνευθούν τον Μέρντοχ, μνημονεύοντας ακόμη και το διαζύγιό του από την Ουέντι Ντενγκ το 2013, σε επεισόδιο των Σίμπσονς.

Διάσημες φωνές

Η πραγματική παρέλαση διασημοτήτων από κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, ως «προσκεκλημένων φωνών» στη σειρά, έδειξε ότι το αιρετικό χιούμορ του δημιουργού της, Ματ Γκρένινγκ, ταιριάζει στην «πιάτσα» του Χόλιγουντ, αλλά και της Ουάσιγκτον.

Η σειρά εγκαινιάσθηκε λίγους μήνες πριν από την «ανεξαρτητοποίησή» της, ως αποσπάσματα «καρτούν» στην κωμική εκπομπή της Βρετανίδας ηθοποιού Τρέισι Ούλμαν. Ο ενθουσιασμός των θεατών της Ούλμαν με το πρωτότυπο κινούμενο σχέδιο εγγυήθηκε την παραμονή του ως ανεξάρτητης σειράς στο αμερικανικό δίκτυο του Μέρντοχ.

Η σχεδόν απλοϊκή υπόθεση των Σίμπσονς, που πραγματεύονται την καθημερινότητα δυσλειτουργικής μικροαστικής οικογένειας σε φανταστική μεσοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ, δεν μπορεί να κρύψει το υψηλότατο επίπεδο των δημιουργών της, που αρέσκονται να κεντρίζουν την περιέργεια των τηλεθεατών, μέσω υψιπετών αναφορών από την παγκόσμια λογοτεχνία, το θέατρο και τις τέχνες.

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel