Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Στον ισραηλινό συγγραφέα Αμος Οζ απονεμήθηκε το βραβείο Φραντς Κάφκα

banner roots

Στον ισραηλινό συγγραφέα Αμος Οζ απονεμήθηκε το βραβείο Φραντς Κάφκα
28.05.2013 | 03:06

Στον ισραηλινό συγγραφέα Αμος Οζ απονεμήθηκε το βραβείο Φραντς Κάφκα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Το εν λόγω βραβείο, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 7.730 ευρώ, θα απονεμηθεί στον Οζ κατά τη διάρκεια τελετής στο δημαρχιακό μέγαρο της Πράγας στα τέλη Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Τσεχικής Δημοκρατίας.



Το ετήσιο λογοτεχνικό βραβείο απονέμεται - στη μνήμη του Φραντς Κάφκα – σε συγγραφείς «των οποίων το έργο έχει απήχηση σε αναγνώστες όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και θρησκειών».

Γεννημένος το 1939 στην Ιερουσαλήμ, ο Αμος Κλάουσνερ άλλαξε το πατρώνυμό του σε Οζ - λέξη που στα εβραϊκά σημαίνει «δύναμη, θάρρος».

Ανάμεσα στα γνωστά του έργα περιλαμβάνονται «Το Μαύρο Κουτί», «Ο Μιχαέλ μου», η «Νύχτα στο Τελ Κένταρ», «Η νύκτα του Συγγραφέα», «Η αρχή της Ιστορίας», «Η τέλεια γαλήνη», ενώ η «Ιστορία Αγάπης και Σκότους» αναγνωρίσθηκε διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Ο Αμος Οζ έχει υπογράψει επίσης περισσότερα από 450 άρθρα και δοκίμια. Το 1998, του απονεμήθηκε το βραβείο Ισραήλ για την λογοτεχνία, το 2005 το βραβείο Γκαίτε, το 2007 το βραβείο του Πρίγκιπα της Αστούριας και το 2008 το βραβείο Χάινριχ Χάινε. Υπήρξε επίσης υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel