Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Πολιτισμός>>Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη αποκατάστασης της Μπενάκειου Βιβλιοθήκης

afoi poriazi

Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη αποκατάστασης της Μπενάκειου Βιβλιοθήκης
12.10.2012 | 20:12

Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη αποκατάστασης της Μπενάκειου Βιβλιοθήκης

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Πολιτισμός

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η οριστική μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης των κτιρίων της Μπενάκειου Βιβλιοθήκης της Βουλής στην Αθήνα.

Η Βιβλιοθήκη παραμένει από το 2004 κλειστή για το κοινό, προκειμένου να ανακαινιστεί (λειτουργεί προσωρινά στο παλιό Καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν).

 

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έχει εγκρίνει ήδη την προμελέτη αποκατάστασης, καθώς και τη μελέτη συντήρησης του αρχιτεκτονικού και ζωγραφικού διακόσμου της Βιβλιοθήκης.

Η Μπενάκειος Βιβλιοθήκη απαρτίζεται από τρία κτίρια, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Τα κτίρια κατασκευάστηκαν σε δύο φάσεις. Το κεντρικό και το κτίριο του βιβλιοστασίου (κτίριο Β΄) χτίστηκαν το 1911-1912, ενώ το κτίριο Γ', όπου στεγαζόταν η βιβλιοθήκη του Γιάννη Ψυχάρη, ανεγέρθηκε το 1925-1926.

Μετά την αποκατάσταση των κτιρίων, αυτά θα στεγάσουν τα γραφεία διοίκησης (κεντρικό κτίριο), βιβλιοστάσιο (κτίριο Β') και βιβλιοστάσιο- αναγνωστήριο (κτίριο Γ').

Επίσης, η μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων να δημιουργηθεί στην κεντρική είσοδο πρόσβαση για ΑΜΕΑ, να προστεθεί στο τρίτο κτίριο δώμα, όπου θα λειτουργήσει καφετέρια, να επιτευχθεί η καλύτερη οριζόντια και κατακόρυφη επικοινωνία ανάμεσα στα κτίρια, καθώς και να ενισχυθεί η αντισεισμική συμπεριφορά των κτιρίων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018