Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Χρ. Καλογήρου: «Ενίσχυση των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Λήμνο»

banner roots

Χρ. Καλογήρου: «Ενίσχυση των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Λήμνο»
11.12.2014 | 18:37

Χρ. Καλογήρου: «Ενίσχυση των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Λήμνο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη έθεσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), επισημαίνοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλο το Αιγαίο.

Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα ενδιάμεσα δρομολόγια των πλοίων πρέπει να προσεγγίζουν όλα τα λιμάνια των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ζήτησε την εναλλακτικότητα των δρομολογίων Αγίου Κηρύκου- Ευδήλου και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία προσέγγισης των σκαφών τόσο στο Καρλόβασι όσο και στο Βαθύ της Σάμου.

Υπερψηφίζοντας την ένταξη του λιμένα των Ψαρών σε επιδοτούμενο δρομολόγιο, η κα Καλογήρου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης δρομολόγησης και για το λιμάνι των Οινουσσών, τα εγκαίνια του εξωτερικού κρηπιδώματος του οποίου έγιναν πριν από λίγες ημέρες.

Επίσης υποστήριξε ότι τη θερινή περίοδο για τα νησιά και ειδικά για τη Λήμνο, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ενίσχυσης των επιδοτούμενων δρομολογίων και ζήτησε την επέκτασή τους από τις 13 στις 16 εβδομάδες.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel