Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Δημήτρης Σιάχος στον FM 100: «Ο καρκίνος νικιέται» (mp3)

banner roots

Δημήτρης Σιάχος στον FM 100: «Ο καρκίνος νικιέται» (mp3)
06.09.2016 | 20:19

Δημήτρης Σιάχος στον FM 100: «Ο καρκίνος νικιέται» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ο Δημήτρης Σιάχος είναι ένας από τους ανθρώπους εκείνους που δεν μπορείς, παρά να τον θαυμάσεις για το θάρρος και το ψυχικό του σθένος. Ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στη Δέσποινα Βασιλειάδου, μέσα από τη συχνότητα του FM 100, μεταφέρει την ιστορία του που αποτελεί ένα πραγματικό μάθημα ζωής…

Πριν από 18 χρόνια, το 1998, ο Δημήτρης ήρθε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Τότε όλοι οι γιατροί, του έδιναν ελάχιστο χρόνο ζωής. Σήμερα, 18 χρόνια μετά, είναι εδώ διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά.

Λίγους μήνες πριν, τίποτα δεν προμήνυε ότι ο Δημήτρης θα ερχόταν και πάλι αντιμέτωπος με την ίδια ασθένεια σε μια άλλη μορφή της. Μετά το αρχικό σοκ, κατάλαβε ότι έπρεπε να παλέψει και πάλι για να βγει νικητής, αλλά αυτή τη φορά με έναν διαφορετικό τρόπο.

Ήταν τότε που αναζήτησε μια φωτογραφία, από την περίοδο που έδινε την πρώτη του μάχη με τη νόσο. Μια φωτογραφία από την αποφοίτησή του από το ΤΕΙ Πειραιά, στην οποία τα σημάδια από τις χημειοθεραπείες είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Τη φωτογραφία αυτή ο Δημήτρης την είχε κρύψει απ’ όλους και κυρίως από τον ίδιο του τον εαυτό. Όταν, λοιπόν, κοίταξε το πρόσωπό του εκεί, ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Έπρεπε να διαδώσει παντού το μήνυμα ότι ο καρκίνος νικιέται. Ότι αφού κατάφερε ο ίδιος το 1998 να περάσει αυτό το στάδιο, μπορεί να το καταφέρει ξανά, τόσο ο ίδιος, όσο και όλοι όσοι νοσούν.

Σε μια εποχή που ο καρκίνος αποτελεί θέμα ταμπού, ο Δημήτρης δημιούργησε την ιστοσελίδα WinCancer.gr. Ένα διαδικτυακό χώρο, όπου με εξωστρέφεια και αμεσότητα, μέσω της δικής του περιπέτειας, περνά μηνύματα θάρρους και αισιοδοξίας. Όπως λέει, στο Win Cancer δεν δίνει μονάχα εκείνος δύναμη στον κόσμο, αλλά εισπράττει και ο ίδιος, από τα εκατοντάδες μηνύματα αγάπης και υποστήριξης που λαμβάνει. Έχει αναπτυχθεί μια αμφίδρομη σχέση που βασίζεται στην επικοινωνία και χαρίζει ανάταση ψυχής σε όσους δίνουν την προσωπική τους μάχη.

Ο Δημήτρης, τόσο μέσω της σελίδας του, όσο και στην καθημερινότητά του, δεν ξεχνάει να υπερτονίζει τη σημασία της πρόληψης και της σωστής διατροφής που, για τον ίδιο, αποτελούν τα σημαντικότερα όπλα ενάντια στον καρκίνο. Και σε εκείνους που φοβούνται, λέει ότι με τις οδηγίες των γιατρών, η ασθένεια είναι ιάσιμη.

Άλλωστε, ο Δημήτρης Σιάχος είναι σίγουρος ότι θα βγει και πάλι νικητής…

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το