Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Σε ένα μήνα στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του Ηλία Νικολακόπουλου για τον Ηλία Ηλίου (mp3)

banner roots

Σε ένα μήνα στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του Ηλία Νικολακόπουλου για τον Ηλία Ηλίου (mp3)
10.10.2017 | 20:59

Σε ένα μήνα στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο του Ηλία Νικολακόπουλου για τον Ηλία Ηλίου (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ένα ιδιαίτερο συγγραφικό εγχείρημα κλήθηκε να φέρει εις πέρας ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος, καθώς του ανατέθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία να συγγράψει τη βιογραφία του Ηλία Ηλιού.

Ο Καθηγητής ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στη Λήμνο και κινήθηκε στους δρόμους που μεγάλωσε, αγάπησε και ανέπτυξε τη δράση του ο λημνιακής καταγωγής σπουδαίος πολιτικός άνδρας.

Ο ίδιος, μιλώντας σήμερα στη Δέσποινα Βασιλειάδου και την εκπομπή του FM 100 «Θέμα και Ανάθεμα», έκανε λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς κλήθηκε να σκιαγραφήσει μια πολύπλευρη προσωπικότητα, που συνέβαλε καθοριστικά στην ιστορία του ελληνικού τόπου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εντυπωσιάστηκε από τη μεγάλη διαδρομή του Ηλία Ηλιού, ο οποίος ξεκίνησε από τη Λήμνο, ανέπτυξε σημαντική πολιτική δράση σε μια ταραχώδη για την Ελλάδα περίοδο και εξελέγη βουλευτής αρχικά στον νομό Λέσβου και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Ακούστε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα όσα είπε ο κ. Νικολακόπουλος.

* Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το