Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Λευτέρης Κουσούλης στον FM 100: «Αυτό που συνέβη στον Μπουτάρη θα το δούμε ξανά στο μέλλον» (mp3)

banner roots

Λευτέρης Κουσούλης στον FM 100: «Αυτό που συνέβη στον Μπουτάρη θα το δούμε ξανά στο μέλλον» (mp3)
22.05.2018 | 18:39

Λευτέρης Κουσούλης στον FM 100: «Αυτό που συνέβη στον Μπουτάρη θα το δούμε ξανά στο μέλλον» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Το περιστατικό ξυλοδαρμού του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σχολίασε ο Λευτέρης Κουσούλης στον FM 100 χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως επανάληψη παλαιότερων πράξεων που θα δούμε πολλές φορές και στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο πολιτικός επιστήμονας μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου εξήγησε ότι το φαινόμενο κατά το οποίο μικρές ομάδες επιτίθενται σε πρόσωπα, οι ιδέες των οποίων δεν τους αρέσουν, αποτελεί συμβιβασμό της κοινωνίας στη βία. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται για έκφραση οργής ή θυμού που οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά για μια καθυστερημένη συνείδηση, η οποία συνίσταται στη φυσική εξόντωση του άλλου.

Όπως υποστήριξε ο Λευτέρης Κουσούλης, ο σύγχρονος Έλληνας είναι ένας ανθρωπολογικός τύπος, ο οποίος συνομιλεί περισσότερο με τη βαρβαρότητα παρά με τον πολιτισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Αντί να επιλύει τα προβλήματά του μέσα από την πολιτική διαδικασία, υψώνει το χέρι, όχι για να ζητήσει τον λόγο, αλλά για να χτυπήσει τον άλλον».

Ο κ. Κουσούλης επισήμανε, τέλος, ότι τα τελευταία χρόνια έχει καλλιεργηθεί ο βίαιος λόγος, ο οποίος προαναγγέλλει τη βίαιη πράξη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στον FM 100.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το