Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Η Βάσω Κιντή στον FM 100 για την εποχή της «μετα-αλήθειας» (mp3)
Η Βάσω Κιντή στον FM 100 για την εποχή της «μετα-αλήθειας» (mp3)
31.05.2018 | 21:31

Η Βάσω Κιντή στον FM 100 για την εποχή της «μετα-αλήθειας» (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία η διάδοση ψευδών ειδήσεων, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η αδιαφορία για την αλήθεια αποτελούν απειλητικά σημεία των καιρών.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η γρήγορη διάχυση πληροφοριών και η εμφάνιση προσώπων στον πολιτική σκηνής της Ελλάδας και του εξωτερικού που παρουσιάζουν μια επίπλαστη μορφή της πραγματικότητας οδήγησαν στην εμφάνιση του όρου «μετα-αλήθεια».

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Βάσω Κιντή μίλησε στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου για το φαινόμενο της «μετα-αλήθειας». Μάλιστα, η λέξη υιοθετήθηκε ως λέξη της χρονιάς για το 2016 από το Λεξικό της Οξφόρδης.

Όπως εξήγησε η κα Κιντή, ο όρος «post-truth» («μετα-αλήθεια») καθιερώθηκε διότι κυριαρχούν φαινόμενα στα οποία η αλήθεια περιφρονείται.

Πού έγκειται η διαφορά ανάμεσα στο ψεύδος και το ψέμα και ποια η διάκριση μεταξύ αλήθειας-ψεύδους και αλήθειας-ψέματος;

Τις απαντήσεις δίνει η κα Κιντή στη συνέντευξη που ακολουθεί, με αφορμή τη φιλοσοφική συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχει, με θέμα: «Αλήθεια και Μετα-αλήθεια» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στην Αθήνα.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018