Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Διεθνολόγος Νικόλαος Παούνης στον FM 100 για το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών (mp3)

banner roots

Ο Διεθνολόγος Νικόλαος Παούνης στον FM 100 για το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών (mp3)
11.09.2018 | 18:41

Ο Διεθνολόγος Νικόλαος Παούνης στον FM 100 για το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών (mp3)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των δύο πλευρών στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

Για την επόμενη μέρα της συμφωνίας των Πρεσπών μίλησε στον FM 100 και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Βασιλειάδου ο Διεθνολόγος - Βαλκανιολόγος Νικόλαος Παούνης, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, τις δημοσκοπήσεις στην πΓΔΜ, στις οποίες παρουσιάζεται αύξηση του ποσοστού εκείνων που τάσσονται υπέρ της συμφωνίας. Όπως εξήγησε ο κ. Παούνης, το γεγονός αυτό οφείλεται στην επιρροή που ασκεί στο υποψήφιο κοινό η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από τις 17 Ιουνίου με σκοπό την υπερψήφιση της συμφωνίας στο δημοψήφισμα.

Ο Διεθνολόγος σημείωσε ότι οι πολίτες της πΓΔΜ θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται η προοπτική να ενταχθεί άμεσα η χώρα στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί πολύ πιθανό έως το 2025, και εφόσον ακολουθηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, το κρατίδιο να έχει ενταχθεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσθεσε δε ότι υπήρχε ανάγκη για συμβιβασμό από ελληνικής πλευράς, επεσήμανε ωστόσο τα προβληματικά σημεία της συμφωνίας. Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από τους ιθύνοντες της πΓΔΜ καθώς στο δυσδιάκριτο, όπως το χαρακτήρισε, erga omnes.

Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Παούνης στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel