Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ν. Ανδρουλάκης στον FM 100: «Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ» (audio)

afoi poriazi

charitakis banner new

Ν. Ανδρουλάκης στον FM 100: «Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ» (audio)
04.04.2019 | 19:30

Ν. Ανδρουλάκης στον FM 100: «Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τη Λήμνο επισκέπτεται σήμερα ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας από εδώ την προεκλογική του εκστρατεία.

Προσκεκλημένος του Γενικού Λυκείου Μούδρου, σχολείο–πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής θα μιλήσει στην εκδήλωση «Νέοι και Ευρωεκλογές-Αυτή τη φορά ψηφίζω» για τη σημασία της συμμετοχής της νέας γενιάς στις Ευρωεκλογές.

Λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στη Λήμνο, ο ευρωβουλευτής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα και Ανάθεμα» σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ξεκινάει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών από το νησί μας καθότι θεωρεί ότι τα ακριτικά νησιά και η νεολαία που ζει σε αυτά «πρέπει να στηριχτεί όχι μόνο συμβολικά αλλά και ουσιαστικά».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι έχουν γίνει σημαντικά λάθη στην Ευρώπη ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αδυναμία του ελληνικού κράτους να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ προς όφελος των πολιτών και τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος αφού, όπως είπε ο ευρωβουλευτής, έχει μείνει αναξιοποίητο το 72% αυτών.

Ερωτηθείς τέλος για τις επιπτώσεις της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Λήμνο, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι σε επερώτηση του ίδιου στον κ. Μοσκοβισί σχετικά με το θέμα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία πίεση των Βρυξελλών στην ελληνική κυβέρνηση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. «Η απόφαση ήταν του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018