Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Δρ Γ. Λυράκος στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον πανικό και τον φόβο του κορωνοϊού (audio)
afoi poriazi
Ο Δρ Γ. Λυράκος στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον πανικό και τον φόβο του κορωνοϊού (audio)
16.03.2020 | 21:02

Ο Δρ Γ. Λυράκος στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον πανικό και τον φόβο του κορωνοϊού (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Σε αλλαγή των καθημερινών τους συνηθειών έχουν κληθεί τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού πρέπει να προσαρμοστούν σε μια σειρά μέτρων αυτοπεριορισμού για την αναστολή της διασποράς του ιού.

Τα νέα δεδομένα σε πολλές περιπτώσεις έχουν προκαλέσει συναισθήματα άγχους, φόβου, ακόμη και πανικού, αφού πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με μια καινούργια συνθήκη. Ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Δρ Γιώργος Λυράκος μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις ψυχολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, είπε: «Ας δούμε την καραντίνα ως μία ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτούμε τον ελεύθερό μας χρόνο, να επικοινωνήσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους ή να ταυτοποιήσουμε τυχόν προβλήματα που έχουμε στις σχέσεις μας με τα παιδιά και τους συντρόφους μας».

Ακούστε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα των ημερών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018