Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Δρ Γ. Λυράκος στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον πανικό και τον φόβο του κορωνοϊού (audio)

banner roots

Ο Δρ Γ. Λυράκος στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον πανικό και τον φόβο του κορωνοϊού (audio)
16.03.2020 | 21:02

Ο Δρ Γ. Λυράκος στον FM 100: Πώς διαχειριζόμαστε τον πανικό και τον φόβο του κορωνοϊού (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Σε αλλαγή των καθημερινών τους συνηθειών έχουν κληθεί τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού πρέπει να προσαρμοστούν σε μια σειρά μέτρων αυτοπεριορισμού για την αναστολή της διασποράς του ιού.

Τα νέα δεδομένα σε πολλές περιπτώσεις έχουν προκαλέσει συναισθήματα άγχους, φόβου, ακόμη και πανικού, αφού πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με μια καινούργια συνθήκη. Ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Δρ Γιώργος Λυράκος μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις ψυχολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, είπε: «Ας δούμε την καραντίνα ως μία ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτούμε τον ελεύθερό μας χρόνο, να επικοινωνήσουμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους ή να ταυτοποιήσουμε τυχόν προβλήματα που έχουμε στις σχέσεις μας με τα παιδιά και τους συντρόφους μας».

Ακούστε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα των ημερών.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel