Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Β. Παυλίδης στον FM 100: «Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα συνεχιστούν και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων» (audio)

banner roots

Β. Παυλίδης στον FM 100: «Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα συνεχιστούν και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων» (audio)
07.04.2020 | 18:52

Β. Παυλίδης στον FM 100: «Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα συνεχιστούν και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία με αφορμή τη σημερινή ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, ο οικονομολόγος και πρόεδρος της Δημοκρατικής Ευθύνης Βασίλης Παυλίδης.

Ο κ. Παυλίδης τόνισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την οικονομία αφού το πλήγμα που θα υποστεί από την πανδημία «θα είναι αρκετά βαρύ», όπως χαρακτηριστικά είπε. Εξήγησε ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα «ανοίξει» πλήρως από τη μια μέρα στην άλλη και πως οι οικονομικές επιπτώσεις θα συνεχιστούν και μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων «πολλώ δε μάλλον αν ζήσουμε υπό τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, που όλοι προβλέπουν ότι είναι αρκετά πιθανό με τα σημερινά δεδομένα».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η ύφεση στη χώρα μας «δύσκολα θα σταματήσει σε μονοψήφιο αριθμό για το 2020» ενώ σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία ζήτησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας ενώ «θα ήταν χρήσιμο ένα κομμάτι του χρέους που θα δημιουργηθεί, να θεωρήσουμε εκ των προτέρων δεδομένο ότι θα κουρευτεί».

Τέλος, ερωτηθείς εάν η ένταξη της χώρας στο QE της ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να αμβλύνει τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο κ. Παυλίδης είπε πως δεν είναι καθοριστικό καθώς τώρα «τίθεται ζήτημα δημιουργίας καινούργιου χρέους που προκύπτει από τη στήριξη κατ’ αρχάς του συστήματος δημόσιας υγείας αλλά και των πολιτών για την επόμενη μέρα. Αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο με την ένταξη των χωρών στο QE».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Παυλίδης στον FM 100:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel