Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Ο Παναγιώτης Γρηγορίου, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Β. Αιγαίου, στον Fm 100

the roots web banners 06

Ο Παναγιώτης Γρηγορίου, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Β. Αιγαίου, στον Fm 100
12.05.2023 | 21:09

Ο Παναγιώτης Γρηγορίου, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Β. Αιγαίου, στον Fm 100

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου

Στις 9 Μαΐου κάθε χρόνο, τιμάται η Ημέρα της Ευρώπης.  Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν διατύπωσε την πρότασή του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, τα θεσμικά όργανα της ΕΕανοίγουν στις αρχές Μαΐου τις πόρτες τους στο κοινό, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Τα κατά τόπους γραφεία της ΕΕ στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα συμμετέχουν σε επισκέψεις, δημόσιες συζητήσεις, συναυλίες και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να ενημερώσουν το κοινό γύρω από την ΕΕ.

Eχθές, Πέμπτη 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε υβριδική εκδήλωση στο Γενικό Λύκειο Μούδρου για την Ημέρα της Ευρώπης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Β. Αιγαίου (Europe Direct Β. Αιγαίου).

Κεντρικός ομιλητής σε αυτήν την εκδήλωση με θέμα: «Η Ευρώπη στα χέρια των νέων» ήταν ο κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο την "Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση".

Ο κ. Γρηγορίου, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet και επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Β. Αιγαίου, μια μέρα  πριν την εκδήλωση φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου «Θέμα & Ανάθεμα» και συζήτησαν για το τώρα και το αύριο της Ευρώπης, της μεγάλης μας πατρίδας.

Ακούστε τη συζήτηση 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel