Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Συνεντεύξεις>>Δ. Αθανασόπουλος: "Η Πολιόχνη μπορει να γίνει brand για όλη την Ελλάδα. Εντάξτε την στα Μνημεία της UNESCO”

the roots web banners 06

Δ. Αθανασόπουλος: "Η Πολιόχνη μπορει να γίνει brand για όλη την Ελλάδα. Εντάξτε την στα Μνημεία της UNESCO”
09.07.2024 | 08:58

Δ. Αθανασόπουλος: "Η Πολιόχνη μπορει να γίνει brand για όλη την Ελλάδα. Εντάξτε την στα Μνημεία της UNESCO”

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου

Στην Λήμνο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την ευκαιρία του Συνεδρίου «Λήμνος και Πολιτιστικός Τουρισμός: Μια ειδική ματιά στις προοπτικές ανάπτυξης της εναλλακτικής κατηγορίας τουρισμού για τη Λήμνο, το Βόρειο Αιγαίο και την Ελλάδα» το οποίο διοργανώθηκε από το σύλλογο «Φίλοι των Anzac στη Λήμνο» και την Ένωση Ξενοδόχων, μια πλειάδα επιστημόνων με αντικείμενο τον Εναλλακτικό, και συγκεκριμένα, τον πολιτιστικό τουρισμό.

Ο σταθμός μας, θέλοντας να συνεισφέρει στην προσπάθεια ανάδειξης των πολλαπλών δυνατοτήτων που διαθέτει αυτός ο τόπος πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, ανοίγει τον Φακέλο «Εναλλακτικός Τουρισμός».

Στο πλαίσιο αυτό, συνομιλήσαμε ραδιοφωνικά με τον δημοσιογράφο και πρώην Διευθυντή της ΕΡΤ 3, Δημήτρη Αθανασόπουλο, ο οποίος ήταν ένας από τους ομιλητές του συνεδρίου. Η ομιλία του είχε θέμα «Πολιόχνη- Αιγαίο Αρχιπέλαγος, πολιτιστικό λίκνο της Ευρώπης».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Αθανασόπουλος, επανέλαβε την πρόταση που κατέθεσε και από το βήμα του συνεδρίου, προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Λήμνου, να εκμεταλλευτεί τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την Υπογραφή της Διακήρυξης της Πολιόχνης στις 17/9/1994 και να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί η Πολιόχνη, στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 

Πώς η μεγάλη πληγή της Λήμνου, τα αγιοκούνελλα, τα δυο ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία της Λήμνου, Ακτή Μύρινα και Καβείρια Palace, ή το Βόντελα, μπορούν να αποτελέσουν επίκεντρο, ώστε η Λήμνος να καταστεί προορισμός dark tourism, ο οποίος αποτελεί μία σύγχρονη μορφή αναδυόμενης τουριστικής δραστηριότητας.

Ακούστε επίσης, τι μας είπε ο κ. Αθανασόπουλος για το Μουσείο Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου της Λήμνου, τι του έκανε εντύπωση όταν επισκέφθηκε την Πολιόχνη και γιατί από την επίσκεψη του στη Λήμνο δηλώνει «γεμάτος και άδειος μαζί». 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel