Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Η Foxconn εγκαθιστά 10.000 ρομπότ, ετοιμάζεται να αντικαταστήσει εργάτες
Η Foxconn εγκαθιστά 10.000 ρομπότ, ετοιμάζεται να αντικαταστήσει εργάτες
23.11.2012 | 23:13

Η Foxconn εγκαθιστά 10.000 ρομπότ, ετοιμάζεται να αντικαταστήσει εργάτες

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
Κατηγορία: Τεχνολογία

Η Foxconn ετοιμάζεται να υποδεχτεί την στρατιά του 1.000.000 ρομπότ στα επόμενα δύο χρόνια, για να αντικαταστήσει τους εργάτες που χρησιμοποιεί ή απλά για να αυξήσει την παραγωγή πέρα από κάθε όριο και φαντασία. Το όραμα του προέδρου της Foxconn, Terry Gou, αρχίζει και υλοποιείται.

Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί περίπου 10.000 robots με 20.000 επιπλέον να αναμένονται μέχρι το τέλος του 2012. Χρησιμοποιώντας το χαριτωμένο όνομα, Foxbots, οι νέοι μηχανικοί εργάτες θα αναλάβουν δουλειά με σκοπό να αντικαταστήσουν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας ή πολύ απλά να προσθέσουν επιπλέον “χέρια” στην γραμμή παραγωγής όσο η παγκόσμια ζήτηση αυξάνεται.

Τα robot της Foxconn δεν απεργουν

Η Foxconn απασχολεί 1.2 εκατομμύρια εργάτες σήμερα αλλά σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό με την χρήστη ρομπότ. Αν οι πρόσφατες απεργίες έπαιξαν ρόλο, αν η γραμμή παραγωγής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση ή αν τελικά συμβαίνουν και τα δύο μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Είναι σίγουρο ότι όλο και περισσότερες εταιρείες κατασκευάζουν gadgets στην Κίνα με την Foxconn να αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο όμιλο. Πρόσφατα φήμες ήθελαν την Apple να μεταφέρει το 50% της παραγωγής του iPad mini στην Pegatron, για άγνωστους λόγος.

Tα ρομπότ της Foxconn θα εξυπηρετούν κάτι παραπάνω από απλές εργασίες. Οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες αλλά με 1.000.000 Foxbots τα επόμενα δύο χρόνια, η εταιρεία του Terry Gou στοχεύει στην αλλαγή του μοντέλου παραγωγής υψηλής τεχνολογίας όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Το iPhone 5 αποτελεί το πρώτο παράδειγμα smartphone με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και ίσως το μοναδικό κινητό μαζικής παραγωγής με τόσο καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα ακολουθήσει και κάπου εκεί θα χρειαστούν ακόμα περισσότερα “χέρια” και “μάτια” για να κάνουν την δουλειά. Τα ρομπότ κοστίζουν αλλά δουλεύουν μέρα-νύχτα, δεν απεργούν, δεν προκαλούν φασαρίες και δεν φέρνουν ποτέ αντίρρηση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel