Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Τεχνολογία>>Ρεκόρ πωλήσεων για τα windows 8

the roots web banners 06

Ρεκόρ πωλήσεων για τα windows 8
29.11.2012 | 02:48

Ρεκόρ πωλήσεων για τα windows 8

Συντάκτης:  Χρήστος Χρηστινάκης
Κατηγορία: Τεχνολογία

«Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε» ανέφερε η Reller, «αλλά σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως μέχρι τώρα έχουμε πουλήσει 40 εκατομμύρια άδειες Windows 8».Ο αριθμός αυτός αναρτήθηκε και στο επίσημο Windows blog της Microsoft. Η Reller τον προηγούμενο μήνα είχε ανακοινώσει πως στις τρεις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους είχε πουλήσει 4 εκατομμύρια άδειες αναβάθμισης για χρήστες παλαιότερων εκδόσεων του λειτουργικού.

Σε σύγκριση με τα Windows 7, οι πωλήσεις φαίνονται αρκετά ενθαρρυντικές για τη Microsoft. Από τον Οκτώβριο του 2009 όταν και κυκλοφόρησαν τα Windows 7 μέχρι το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, μέσα σε δυο μήνες δηλαδή, είχαν πουληθεί συνολικά 60 εκατομμύρια άδειες.

Μέχρι τώρα, τα Windows 8 έχουν πουλήσει 40 εκατομμύρια άδειες σε ένα μήνα και, αν οι πωλήσεις συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος του έτους τα Windows 8 αναμένεται να έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα Windows 7, πάντα όσον αφορά στους δυο πρώτους μήνες της κυκλοφορίας τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σημαντικό μέρος των αδειών αυτών πρόκειται για παραγγελίες από κατασκευαστές προκειμένου να εγκαταστήσουν το λειτουργικό στα προϊόντα τους. Αυτό σημαίνει πως οι ενεργοί χρήστες των Windows 8 είναι αισθητά λιγότεροι, η Reller όμως βασίζει την αισιοδοξία της στην αποδοχή όσων ήδη τα χρησιμοποιούν.

«Πιστεύουμε ότι τα Windows 8 σιγά σιγά διαμορφώνονται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της εταιρείας μας» δήλωσε η Reller, προσθέτοντας πως, βάσει στατιστικών, οι χρήστες τα πάνε πολύ καλά με το νέο λειτουργικό.

«Όταν οι άνθρωποι βιώνουν τα Windows 8, βρίσκουν πολύ εύκολο το να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν και πολύ διασκεδαστικό να τα “μαθαίνουν”. Γνωρίζουμε από τα δεδομένα μας πως οι πελάτες μας πράγματι καταλαβαίνουν το προϊόν», δίνοντας έτσι τέλος στις υποθέσεις πως η πλειοψηφία των χρηστών βρίσκουν το λειτουργικό δύσχρηστο λόγω των σημαντικών αλλαγών του.

Αρκετοί από τους χρήστες έχουν ήδη αρχίσει να παραμετροποιούν την οθόνη εκκίνησης, μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες ο μέσος χρήστης έχει προσθέσει συνολικά 19 «tiles» στα ήδη υπάρχοντα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους, το 90% χρησιμοποιεί τα λεγόμενα «charms».

Πρόκειται για χαρακτηριστικά των Windows 8, όπως λειτουργίες αναζήτησης και sharing, τις οποίες οι χρήστες χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο δυο με τρεις φορές κάθε φορά που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους.

Πρόσθεσε επίσης πως «αυτό ήταν το μεγαλύτερο project από τα Windows 95».Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μόλις λίγες ημέρες αφού ο επί χρόνια επικεφαλής του τομέα Windows της εταιρείας, Steven Sinofsky ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Microsoft.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel